r
CD REVIEWS:

2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

 
Adzalaan Into Vermilion Mirrors
Adzalaan is de solo-band van ‘R’, vermoedelijk het bekendst als bassist/vocalist van Ash Borer, maar in de underground met name bekend om zijn label Vrasubatlat waarop hij al zijn bandjes uitbrengt (Adzalaan, Dagger Lust, Serum Dreg, Triumvir Foul, Urzeit, Uškumgallu, Utzalu). Adzalaan is het enige solo-project van de beste man en heeft nu in 2018 na een demo in 2017 de eerste full-length ‘Into Vermilion Mirrors’ uit.

Meer Lezen
 
Afsky Sorg
De Deense black metal band Afsky is begonnen als een eenmansproject van Ole Luk. Een project dat moest dienen als uitlaatklep waarbij ongebruikte muzikale stukken, zonder inmenging en bemoeienis van anderen het levenslicht konden zien. In 2015 verscheen de gelijknamige EP en was daarna de roep om optredens waarop Ole besloot een band te formeren en met deze band werd het debuutalbum ’Sorg’ opgenomen dat op 9 maart verschijnt via Vendetta Records.

Meer Lezen
 
Alghazanth Eight Coffin Nails
De Finse band Alghazanth is eind jaren ‘90 ontstaan. In de loop der jaren heeft de band zich ondanks regelmatige line-up wijzigingen aardig ontwikkeld en heeft de band een consistent geluid weten te brengen. Mede hierdoor hebben de Finnen zich goed gevestigd in de scene. Onlangs verscheen via Woodcut Records ‘Eight Coffin Nails’, hun achtste lang speler en spijtig genoeg ook hun laatste album, zoals de band heeft laten weten.

Meer Lezen
 
Angel of Mercy The Avatar
Vorige eeuw was ook Amerika in de ban van de heavy metal en verschenen er tijdloze albums van bands als o.a. Riot, Warlord, Culprit. Sommige bands kregen niet de aandacht die ze eigenlijk verdienden en Angel of Mercy is er daar één van. De band, opgericht in 1980 door zanger / gitarist David St.James bracht in 1987 het enige album ‘The Avatar’ uit, een album dat een nieuwe kans krijgt via Shadow Kingdom Records.

Meer Lezen
 
Asphagor The Cleansing
Dat ze in het Oostenrijkse Tirol meer dan alleen traditionele dijenkletsers maken bewijst de black metal band Asphagor. De band is ontstaan in 2007 en zowel het debuutalbum ‘Havoc’ (2010) als opvolger ‘ANTI’, dat verscheen in 2013, werden uitgebracht in eigen beheer. ‘The Cleansing’, album nummer drie, verschijnt op 11 mei via Black Sunset / MDD Records.


Meer Lezen
 
Blood Tsunami Grave Condition
Blood Tsunami is een metal band uit het Noorse Oslo. De band is ontstaan in 2004 en drie jaar later verscheen de debuutplaat: ‘Thrash Metal’. Het genre waarin de band zich bevindt is daarmee duidelijk en na een album in 2009 verscheen het laatste werkstuk van de band, ‘For faen!’, in 2013. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor album nummer vier, ‘Grave Condition’, dat op 27 april verschijnt via Soulseller Records.


Meer Lezen
 
Borealis The Offering
Canada, muzikaal vooral bekend door de progressieve rock grootmeesters Rush. Maar ook bijvoorbeeld de extreme metal van Cryptopsy komt er vandaan. Sinds 2005 is daar een band bijgekomen. Borealis, deze band maakt power metal met een progressieve wending. Na in 2015 het fantastische 'Purgatory' uit te hebben gebracht en pas geleden een opnieuw opgenomen versie van het debuut 'World Of Silence' is het na een kleine drie jaar dus tijd voor een opvolger.

Meer Lezen
 
Deströyer 666 Call of the Wild
Het Australische Deströyer 666 is na het uitbrengen van de vijfde langspeler ‘Wildfire’ in 2016 vooral op tour geweest. Om te voorkomen dat de band van de radar verdwijnt van de fans komt de band met een EP met als titel ‘Call of the Wild’. De vraag die veelal rijst bij zo’n tussendoortje is of het hier B-keuze nummers betreft die het album niet gehaald hebben of gaat het hier om nieuw werk?


Meer Lezen
 
Drudkh They Often See Dreams About the Spring
De uit de Oekraïne afkomstige black metal band Drudkh heeft sinds het ontstaan in 2002 reeds tien albums uitgebracht. Vooral in de beginperiode had de band met vijf albums in vijf jaar een hoge productiviteit. Het laatste wapenfeit, behoudens wat splits, dateert met ‘A Furrow Cut Short’ alweer uit 2015 en dus wordt het hoogtijd voor een nieuw album. Album nummer elf is aanstaande, op 9 maart verschijnt ‘They Often See Dreams About the Spring’ via Season of Mist.

Meer Lezen
 
Glorior Belli Coded Smears and More Uncommon Slurs
Glorior Belli is een van oorsprong Franse black metal band opgericht in 2002. De band heeft sindsdien zes langspelers uitgebracht en gaandeweg werden er andere invloeden in de muziek gebruikt. De term black southern stoner metal is nieuw. Het zevende album genaamd ‘The Apostates’ verschijnt op 6 april via Season of Mist / Underground Activists.


Meer Lezen
 
Graveyard Back to the Mausoleum
Het Spaanse Graveyard is ontstaan in 2007 en heeft sindsdien drie full-lengths uitgebracht waarvan de laatste langspeler, ‘...for Thine Is the Darkness’ in 2016 verscheen. De mannen uit Barcelona moeten gedacht hebben dat het weer tijd werdt om iets van zich te laten horen en dat doen ze met een EP genaamd ‘Back to the Mausoleum’. Qua titel grijpt de EP terug naar de debuut demo / EP ‘Into the Mausoleum’, de nieuwe EP verschijnt op 27 april via War Anthem Records.

Meer Lezen
 
Izegrim Beheaded By Trust
Het Zutphense Izegrim is een band die zich door de jaren is blijven ontwikkelen. Natuurlijk was in de oorsprong de basis thrash metal en veranderde dit later naar het hedendaagse death metal genre maar ook binnen het genre is er een duidelijke evolutie gaande. Het laatste album ‘The Ferryman's End’, dat alweer uit maart 2016 stamt, was een stuk eenvoudiger in opbouw dan voorganger ‘Congress of the Insane' uit 2013.


Meer Lezen
 
Johansson & Speckmann From the Mouth of Madness
De Zweed Rogga Johansson en de tegenwoordig in Tsjechië wonende Amerikaan Paul Speckmann krijgen er gewoonweg geen genoeg van. Rogga Johansson speelt in maar liefst veertien bands (o.a. Paganizer, Megascavenger, Revolting, Ribspreader) en Paul Speckmann doet het iets rustiger aan en speelt in drie bands naast zijn nummer 1 band Master (Cadaveric Poison en Death Strike).  ‘From the Mouth of Madness' is het vierde album van Johansson & Speckmann.

Meer Lezen
 
Kosmogyr Eviternity
Kosmogyr is een black metal project bestaande uit de Amerikaan Ivan Belcic (zang en drum programmering) en de Chinese gitarist / bassist Xander Cheng. De twee kennen elkaar van de tijd dat zij samen in Shanghai woonden maar de muzikale samenwerking ontstond pas nadat Ivan naar Praag verhuisd was. In 2017 verscheen de single ‘Quiescent’ en deze krijgt opvolging middels de debuutplaat ‘Eviternity’ welke op 30 maart verschijnt via het label Flowing Downward.

Meer Lezen
 
Melas Selas Reon
Iron Bonehead brengt als kennismaking met hun nieuwe Griekse ontdekking Melas Selas eerst een compilatieplaat, getiteld ‘Reon’, uit. Deze bestaat uit 2 nieuwe nummers en een EP met 4 nummers uit 2016. Wat dat betreft snap ik deze release niet helemaal, aangezien de eerste 2 nieuwe nummers ook prima los als EP of tape uitgegeven hadden kunnen worden.


Meer Lezen
 
Memoriam The Silent Vigil
Na het overlijden van drummer Martin Kearns in 2016 trok Bolt Thrower de sterker uit de band, maar daar was ineens een nieuw project met voormalig Bolt Thrower frontman Karl Willetts, genaamd Memoriam. In 2017 kwam de band met het debuut, getiteld ‘For The Fallen’. Een album die niet overal even goed werdt ontvangen. De opvolger, ‘The Silent Vigil’ staat alweer klaar en verschijnt op 23 maart, wederom via Nuclear Blast Records.

Meer Lezen
 
Ministry AmeriKKKant
Afgelopen maand is er een nieuw album verschenen van de industrial metal band Ministry, het eerste voor Nuclear Blast Records en het album heeft de titel 'Amerikkkant' meegekregen. Ministry bestaat inmiddels ruim 35 jaar en de grote doorbraak kwam echter pas in 1992 met het vijfde album 'Psalm 69' met daarop de bescheiden hits "Jesus Built My Hotrod", "N.W.O." en "Just One Fix". De band heeft de afgelopen 10 jaar vele ups en downs meegemaakt.

Meer Lezen
 
Napalm Death Coded Smears and More Uncommon Slurs
Napalm Death staat vooral bekend als een van de pioniers in het grindcore genre. De band bracht sinds 1981 talloze albums, Ep’s en split singles uit. Na het uitbrengen van het succesvolle album ‘Apex Predator - Easy Meat’ in 2015 en de compilatie CD ‘The Best of Napalm Death’ via Earache Records een jaar later komt de band opnieuw met een compilatie album. ‘Coded Smears and More Uncommon Slurs’ bevat exclusieve nummers uit de periode 2004-2016 (The “Century Media Years” so far…).

Meer Lezen
 
Necrophobic Mark of the Necrogram
Necrophobic is geformeerd in 1989 door David Parland en Joakim Sterner met als doel een donkerdere variant death metal te creëren. David Parland (o.a. medeoprichter van Dark Funeral en Infernal) overleed op 42 jarige leeftijd veel te vroeg, Joakim Sterner ging volgas door met Necrophobic. Na een aantal demo's in de beginjaren verscheen in 1993 de EP 'The Call' en een paar maanden later was het debuutalbum een feit met 'The Nocturnal Silence'.

Meer Lezen
 
Nekrokraft Servants
Nekrokraft is een band uit het Zweedse Linköping ontstaan in 2012. Na een EP in eigen beheer uitgebracht te hebben in 2016 verscheen datzelfde jaar het debuutalbum ‘Will o' Wisp’. De meest aansprekende naam in het gezelschap is die van zanger Angus “Angst” Norder die te horen is op de twee laatste albums van de Zweedse supergroep Witchery. Nekrokraft brengt op 4 mei het tweede album uit getiteld ‘Servants’, het album verschijnt via The Sign Records.

Meer Lezen
 
Nightmarer Cacophony of Terror
Nightmarer is een technische death metal band uit Tampa, Florida. De band is omstaan in 2013 en in 2016 verscheen de 10" vinyl EP ‘Chasm’ met een gelimiteerde oplage van 500 stuks die al uitverkocht in de pre-order fase. Met deze EP wist de band voldoende aandacht te genereren en er werd getekend bij Season Of Mist. Op 23 maart verschijnt het debuutalbum ‘Cacophony of Terror’.


Meer Lezen
 
Overwind I Can Do It Again
Overwind is een band afkomstig uit de zuid-Russische plaats Krasnodar die actief is sinds 2013. Zij debuteerden met ‘Illustrator’ (M&O Music, 2014), gevolgd door ‘Level Complete’ (Power Prog Records, 2015). In 2016 was er nog een tussendoortje dat alleen in digitaal formaat werd uitgebracht met de voor ons onuitsprekelijke naam ‘Пятый Рим’ hetgeen zich volgens Google Translate het best vertaalt als ‘Vijfde Rome’.


Meer Lezen
 
Paradise Lost Host
Onlangs heeft Nuclear Blast het uit 1999 stammende album ‘Host’ van het Engelse Paradise Lost opnieuw uitgebracht. Het album is geremasterd en is als digipack en in 3 verschillende kleuren (zwart, doorzichtig, en mint) op vinyl uitgebracht. Paradise Lost werd in 1988 opgericht, niet veel later tekende de band bij Peaceville Records. Voor de band de deal met Peaceville sloot was het debuutalbum ‘Lost Paradise’ al opgenomen en verscheen in februari 1990.

Meer Lezen
 
Purest Of Pain Solipsis
Purest Of Pain is een Nederlandse melodische death metal band ontstaan in 2008. De band is een side-project van gitariste Merel Bechtold die we kennen van Delain en Mayan. Naast Merel is bassist Frank van Leeuwen het enige originele bandlid van de band die, na eerst een demo, in 2011 de EP ‘Revelations in Obscurity’ uitbracht. In de periode daarna verschenen er drie singles en op 1 maart komt dan eindelijk het lang verwachte debuut, getiteld ‘Solipsis’.

Meer Lezen
 
Raven Throne I miortvym snicca zolak
Raven Throne is een Wit-Russische black metal band ontstaan in 2004. De band bestaat op dit moment uit twee vaste leden, oprichter en gitarist Denis Lukianovich en zanger / bassist War Head en bracht tot op heden vijf albums uit. Oorspronkelijk paste de muziek in het hokje pagan black metal, een stijl die gaandeweg wijzigde in atmosferische black metal. Op 2 mei komt het zesde album, ‘I miortvym snicca zolak’, via het Nederlandse Non Serviam Records uit.

Meer Lezen
 
Ross The Boss  Blood Sworn
Ross Friedman a.k.a. Ross The Boss is natuurlijk het meest bekend vanwege de beginjaren / gloriedagen van de Amerikaanse heavy metal band Manowar waarmee hij zes albus opnam. In 1988, na de opnames van het Kings of Metal album moest hij echter op verzoek van medeoprichter DeMaio de band verlaten. Hierna was Ross te horen bij diversen bands tot dat in 2006 het project Ross The Boss ontstond.


Meer Lezen
 
Scarificare Tilasm
Scarificare is een black metal band die ontstaan is in het Portugese Porto in 2006. De band bracht hun debuutplaat ‘Perpetual Decline’ uit in eigen beheer in 2010. De opvolger, ‘Postulado’, verscheen drie jaar later via Helldprod Records. Met ‘Tilasm’ verschijnt op 20 april album nummer drie dat via hetzelfde label zal uitkomen.Meer Lezen
 
Seven Sisters The Cauldron And The Cross
Hoewel Seven Sisters is ontstaan in 2013 stamt de muzikale voorkeur van het Londense viertal uit de jaren ’80. De band brengt heavy metal gestoeld op de leest van de NWOBHM jaren en na het gelijknamige debuut uit 2016 komt de band nu met de opvolger ‘The Cauldron And The Cross’, die op 13 april verschijnt via Dissonance Productions.


Meer Lezen
 
Škan Death Crown
Bij de eerste blik op de naam van Škan (ook wel Wolves of Škan), had ik wel een gevoel wat ik te horen zou krijgen. Die lekkere lompe "van dik hout zaagt men planken" black metal. Uit Zweden of Noorwegen uiteraard. Okay, Finland zou ook nog kunnen, of Duitsland maar daar houdt het wel op. Groot was ook mijn verbazing toen ik las dat deze band uit Austin (Texas) komt en de naam afgeleid is uit het Sioux en de Lakota tradities.

Meer Lezen
 
Skeletal Remains Devouring Mortality
Het uit Whittier, Californië afkomstige Skeletal Remains is ontstaan in 2011. In 2012 verscheen het debuutalbum ‘Beyond the Flesh’ en drie jaar later de opvolger ‘Condemned to Misery’, beide via het Duitse label F.D.A. Records. De band heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd en verdiende daarmee een contract bij Century Media Records. Het derde album, ‘Devouring Mortality’, verschijnt op 13 april.


Meer Lezen
 
Soul Dissolution Stardust
Soul Dissolution is een black metal gezelschap uit België. De band die bestaat uit Boris “Jabawock” Iolis die alle instrumenten voor zijn rekening neemt en vocalist Acharan. De band is ontstaan aan het einde van 2012 en na een demo verscheen in 2014 het debuut album ‘Pale Distant Light’. Op 25 maart verschijnt met ‘Stardust’ de opvolger via Black Lion Records.


Meer Lezen
 
Thundermother Thundermother
Het Zweedse Thundermother heeft sinds het ontstaan in 2009 een aardige naamsbekendheid opgebouwd. Na de release van ‘Rock ‘N’ Roll Disaster’ en ‘Road Fever’ speelde de band op nagenoeg alle Europese festivals. In het voorjaar van 2017 kwam er een kink in de kabel toen vier van de vijf bandleden de band de rug toekeerde. Oprichtend gitariste Filippa Nässil ging niet bij de pakken neer zitten en vond nieuwe bandleden, ging de studio in en dat resultaat, het nieuwe album ‘Thundermother’, verschijnt op 23 februari via Despotz Records.

Meer Lezen
 
Wiegedood De doden hebben het goed III
Het Oost Vlaamse Wiegedood is ontstaan in 2014 en baarde onmiddellijk opzien met het de debuutalbum ‘De doden hebben het goed’ dat verscheen in 2015. Het trio uit Gent, dat bestaat uit leden van o.a. Amenra en Oathbreker, deed er met de opvolger ‘De doden hebben het goed II’ een schepje bovenop en de Europese doorbraak was definitief een feit. Er werd afscheid genomen van het Vlaamse ConSouling Sounds en getekend bij Century Media Records, op 20 april verschijnt ‘De doden hebben het goed III’.

Meer Lezen
 
Wormlight Wrath of the Wilds
Wormlight is een Zweedse blackened death metal band en is opgericht in 2014. Dat zelfde jaar bracht de band de EP ‘An Ancient Enemy’ en in 2015 werdt deze opgevolgd door een tweede EP genaamd ‘Bloodfields’. Wormlight tekende bij Black Lion Records en deze samenwerking resulteert in de eerste full-length ‘Wrath of the Wilds’, welke op 25 april het levenslicht zal zien.


Meer Lezen
 
Zeke Hellbender
We hebben er even op moeten wachten maar 14 jaar na de release van ‘'Til The Livin' End’ is er een nieuw album van de punkrock band Zeke. De band staat bekend om hun energieke live shows en de muziek die vaak vergeleken wordt als een mix tussen The Ramones en Motörhead. Zeke is in 1993 opgericht en afkomstig uit Seattle, Verenigde Staten. Het nieuwe album, ‘Hellbender’, verschijnt op 30 maart via Relapse Records.


Meer Lezen
 

2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

Latest CD reviews: