Thoughtless Imperfection

Eigen Beheer

Website:

Thoughtless

Thoughtless bestaat sinds eind 2015 en is opgericht door Axel Dullemont en Ivo Smits. De Noord Hollandse band brengt een mix van rock met een flinke dosis thrash metal invloeden. Onlangs bracht de band de EP ‘Imperfection’ uit in eigen beheer.

De EP telt een zestal nummers en opent met ‘Lost’. Een intro met een lekkere over bassrif bij aanvang gaat over in een stevige thrash metal song. Een fijne opener met opvallend sterke clean vocals van zangeres Rebecca Duin en ook de gitaarsolo in het nummer klinkt verrassend. Ook een nummer als ‘Hide Your Fears’ klinkt sterk en neigt meer naar rock met een lekkere versnellende thrash riff. Muzikaal lijkt alles te kloppen en de vocalen van Rebecca zijn het pluspunt waarmee de band zich onderscheidt van de rest. Het vervolg van de EP is onverminderd sterk en besluit met het nummer ‘Drown’, waarmee we meteen het beste hebben dat Thoughtless heeft te bieden. Spelend met tempo’s, waarbij vooral de up-tempo stukken sterk zijn, de sterke en hoge uithalen van Rebecca waarmee zij de grens van haar bereik zoekt en het subtiele gitaar en solowerk maken het nummer tot mijn favoriet.

Thoughtless heeft ‘Imperfection’ een meer dan behoorlijke EP uitgebracht die verfrissend klinkt en een luisterbeurt verdient. Ook live is de band meer dan de moeite waard zoals zij al bewezen op onze eigen Metal Experience Fest, check de Facebook pagina voor de aanstaande shows. (Erik van Dijk)

83/100

01. Lost

02. White Shepherds

03. Hide Your Fears

04. Freezing Blood

05. Rain

06. Drown