Sacrilegia The Triclavian Advent

Invictus Productions

Website:

Sacrilegia

Sacrilegia is een blackened thrash metal band uit het Ierse Dublin en dat is de informatie waar we het mee moeten doen. Naar verluidt brengt de band met het album ‘The Triclavian Advent’ een debuut album uit en zijn er verder geen andere opnames verschenen. The Triclavian Advent’ verschijnt op 12 april via Invictus Productions.

Luisterend naar dit schijfje van Sacrilegia komen er een paar namen in mij op waar de band de inspiratie van haalt. Denk aan Destroyer 666, Nocturnal Graves of het Duitse Desaster en je weet wat voor vlees we hier in kuip hebben. Blackened thrash metal zonder poes pas, “in your face” en zonder enige pretenties. Vanaf ‘Relics of Oncoming Doom’ ramt de band voort in een lekker tempo. Hier en daar wat tempowisselingen, zoals bijvoorbeeld in het nummer ‘Beyond the Fouler's Snare’. De lekkere simpele thrash riffs en dito solo’s met de smerige vocalen zorgen voor een fijn stukje luister plezier dat niet verveelt.

Baanbrekend en vernieuwend is het allemaal niet wat Sacrilegia, maar het klinkt allemaal wel lekker overtuigend met een smerige productie zoals het genre vraagt. Het meest complete nummer is ‘On Herding of Swine’, waarbij net iets meer gebracht wordt op het gebied van gitaren en verder is het dik in orde en luistert lekker weg. Liefhebbers van het genre en eerder genoemde bands doen er goed aan Sacrilegia’s ‘The Triclavian Advent’ te beluisteren, teleurgesteld wordt je niet. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Relics of Oncoming Doom 4:07
02. Beyond the Fouler's Snare 4:09
03. Bloodstained 4:09
04. On Herding of Swine 5:21
05. Armoured Angel [Armoured Angel cover] 4:13
06. The Unhallowed 3:01
07. Unheeded Warnings 5:37
08. As With Spears We Come 1:43