Rescue Rangers Divisive

Klonosphere

Website:

Rescue Rangers

Het Franse kwartet de Rescue Rangers gaat toch al een aantal jaren mee. Pas in 2017 wisten zij de wereld echt te veroveren na het uitbrengen van hun derde album ‘Join Hate’. Het was niemand minder dan Page Hamilton van Helmet die band ontdekte in 2010. Samen met Helmet deden ze een Franse tour. Na de succesvolle samenwerking en de productie van ‘Join Hate’ heeft hij wederom de mannen geholpen met hun nieuwe album ‘Divisive’, eens kijken of de mannen weer zo’n hommage aan de glorie dagen van rock en roll weten te brengen.

‘Delicious & Refreching’ is niet het eerste wat in je opkomt bij de openingsklanken van dit album. Toch is het eerste nummer zo genoemd. Grappig. Het is rauw en vooral ongepolijst. De vocalen van Pascal Mascheroni hebben iets vreemds, toch raak je op een of andere manier getriggerd en wil je verder luisteren. Bij ‘Accelerate’ denk je vooral aan versnelling. Dit gebeurt niet echt ten opzichte van het vorige nummer. Dit is een lekker rocknummer. Het gitaarspel van Pascal Mascheroni en Nicolas Tchakamian is net zo spannend en rauw als de diversiteit die plaatsvindt op de vocalen. De nummers zijn tot dusver lekker kort en pittig, en nodigen nog steeds uit om verder te luisteren. Het tempo gaat duidelijk omhoog met ‘Authority’. Het is rammende rock met een vleugje punk. De tekst wordt opgesomd alsof je op een foute poëzie avond bent beland, maar dan met veel agressie. Geinig en weer lekker kort.

Meer rauwe rock en meer melodie in ‘Divisive’. Dit nummer heeft iets vrolijks en is lekker opzwepend. De ranzige solo brengt net wat extra’s en luidt een ietwat chaotisch einde in. De structuur lijkt even zoek in ‘Peachy Boys’. Dit nummer valt op z’n minst licht chaotisch te noemen en zeker niet het sterkste van het album. Met ‘Concrete City’ hebben de mannen bijna een Green Day achtige vibe gaande. De meerstemmige stukken lopen lekker. Het is niet te ingewikkeld, maar rockt als een malle. Het gitaarspel is opzwepend en het drumwerk van Julien Martinez komt lekker naar voren. ‘Concrete City’ is een gezellig feestje. De intro van afsluiter ‘Refined Barbarians’ is hard en rommelig. De overgang naar meer melodieuze stukken is vreemd en mist wat structuur. De rauwe kant van de band komt nog eenmaal overduidelijk naar voren. Dit nummer gaat werkelijk weer alle kanten op.

‘Divisive’ valt vooral te omschrijven als lekker kort. De mannen hadden ongetwijfeld nog wat schijfruimte over na deze productie. Maar goed waarom uitbreiden als je boodschap kort en bondig kan overbrengen. ‘Divisive’ is rauw, puur en het eerbetoon wat de mannen willen brengen aan pure rock & roll komt ook duidelijk tot uiting in de muziek. We kunnen er lang over lullen, maar kort en bondig is hier wel het thema. ‘Divisive’ is een redelijk album met hier en daar een muzikale verrassing. (Juliette Ruygrok)

65/100

Tracklist:
01. Delicious & Refreshing
02. Accelerate
03. Loving Your Servitude
04. Authority
05. Divisive
06. Easy On The Eyes (Ice Cream)
07. Peachy Boys
08. Carnilove
09. Concrete City
10. Tradittore
11. Refined Barbarians