Relics Of Humanity Obscuration

Willowtip Records

Website:

Relics Of Humanity

Death metal is een breed genre. Brutal death metal is hier een onderdeel van. Met name in USA, Azië, maar ook in Oost Europa zijn hier talloze bands van. Een voorbeeld hiervan is Belarus (Wit-Rusland), Extermination Dismemberment en dit Relics Of Humanity behoren tot de hedendaagse top. Relics Of Humanity is opgericht in 2007 en komt uit Minsk. Na twee studioalbums komt er nu de EP 'Obscuration' uit via Willowtip Records.

De 6 track tellende EP start met een instrumentaal intro in de vorm van ‘Retson Retap’, om vervolgens vol gas over te gaan in ‘Ani Kihu Alamu’. Kenmerkend en vooral hoorbaar is de high pitched snaredrum tijdens de blastbeats. De strakgestemde snaredrum doet het allemaal net wat bruter klinken. Als gastmuzikant is Derek Boyer van Suffocation hier te horen met zijn baspartijen. Een ander veel voorkomend iets in de tracks zijn de groovende breaks (slam), en laaggestemde gitaar. Dit komt het best tot zijn recht in ‘Whipping The Cursed’ en ‘Stench Of Burning Heavens’.

Relics Of Humanity weet te blijven boeien door niet aan een stuk door te blasten, maar juist die variatie er in te gooien. Voor de liefhebber van Relics en het totale genre is deze EP een mooie toevoeging en verzacht het wachten op studioplaat no3. (Nick de Vet)

80/100

Tracklist:
01. Retson Retap
02. Ani Kihu Alamu
03. When Darkness Consumes God’s Throne
04. Whipping the Cursed
05. Legions of the Unbowed
06. Stench of Burning Heavens

Studio line-up:
AJ Magana - Vocals
Pavel Vilchitsky - Drums
Sergey Liak - Guitars
Derek Boyer - Bass