Queensr˙che The Verdict

Century Media Records

Website:

Queensr˙che

Het verhaal achter Geoff Tate en Queensr˙che is passé en verdient geen aandacht meer. Queensr˙che is met zanger Todd La Torre sinds 2012 bezig de faam te heroveren en heeft in de huidige samenstelling reeds twee goed ontvangen albums gebracht. Op 1 maart verschijnt album nummer drie, ‘The Verdict’, via Century Media Records.

Na het album ‘Queensr˙che’ in 2013, dat in eerste instantie wat gehaast op mij overkwam, verscheen in 2015 het meer uitgebalanceerde album ‘Condition Hüman’. Albums die je weer even deden denken aan de gloriejaren van de band. Todd La Torre blijkt een uitstekende vervanger te zijn van Geoff Tate en muzikaal lijkt alles weer te kloppen. Nu is Queensr˙che een band die houd van vernieuwing en een nieuw album is, wat dat betreft, een ietwat spannende aangelegenheid voor de fans.

‘The Verdict’ kent ook wat vernieuwende aspecten en is minder heavy dan zijn voorganger ‘Condition Hüman’, maar blijft trouw aan de geliefde Queensr˙che sound. Soms klinken de songs net wat poppier dan wat we gewend zijn op de twee voorgangers met Todd, vergelijken met ouder werk is zinloos. ‘Blood of the Levant’ opent het album. Een lekker heavy nummer dat naadloos aansluit op het werk van het vorige album en ook ‘Man Machine’, dat al in 2018 al single verscheen, klinkt sterk en herkenbaar.

Nummers die niet direct tot de verbeelding spreken zijn ‘Light-years’ en ‘Inside Out’, nummers met een hoger pop gehalte die echt wat meer luisterbeurten nodig hebben om te overtuigen. Muzikaal, en het solowerk van Michael Wilton in het bijzonder, staan de nummers als een huis. ‘Dark Reverie’, eerder dit jaar als single verschenen, is een stevige ballad met hit potentie en daarmee is alles gezegd. Nummers als ‘Propaganda Fashion’ en ‘Launder the Conscience’ zijn een stuk heavier en doen het naar mijn gevoel veel beter.

Zoals bij ieder album van Queensr˙che behoeft ook ‘The Verdict’ meerdere luisterbeurten voordat het album landt. Wanneer je het album een serieuze kans hebt gegeven kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat dit wederom een top album is. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Blood of the Levant 03:27
02. Man the Machine 03:50
03. Light-years 04:08
04. Inside Out 04:31
05. Propaganda Fashion 03:36
06. Dark Reverie 04:23
07. Bent 05:58
08. Inner Unrest 03:50
09. Launder the Conscience 05:15
10. Portrait 05:16