Putrefied Corpse Left to Rot

Xtreem Music

Website:

Putrefied Corpse

Putrefied Corpse is een band uit het oosten de lands. Opgegraven uit de rotte overblijfselen van onder andere Phlebotomized, Adetar en Death Squad. Ze bestaan al sinds 2013 maar brengen nu pas hun debuut album uit genaamd ‘Left To Rot’.

Voordat de band een deal tekende, bij het Xtreem records van Avulsed leider Dave Rotten, waren de heren al geruime tijd bezig het internet (Facebook) te verzieken met hun zeer humoristische bullshit. Ik denk dat er niemand is op sociale media die het is ontgaan, en het heeft zeker bijgedragen aan de naamsbekendheid van de band.

De titel van het album is een toepasselijke naam, want man, man, wat klinkt dit verrot. Smerige riffs, gore beats en een heerlijke dikke vieze bagger strot van zanger Bjorn van Toorn maken het tot een ranzig old school death metal product. En met titels als ‘Cordon Bleu of her Curvaceous Bod’ en ‘Proceation of Rotten Flesh’ maken de mannen het er ook niet echt smakelijker op. De band doet me denken aan het oude Canibal Corpse met wat Autopsy en Obituary invloeden. USA old school dus, met een dikke tukker saus er overheen (lees: zo lomp als een zak stront). Van de laatste band wordt er ook nog een verdienstelijke cover gespeeld, te weten ‘Godly Beings’. Het bruutste nummer van het album is zeker het maar 1.51 minuten durende ‘Bloodbath’. Hier wordt het verhaal van de band toch het beste verteld en in een lekkere korte versie. Om de boel nog verder op te leuken doet Per Boder van God Macabre ook nog een gastbijdrage.

Putrefied Corpse gaat zeker de originaliteitsprijs niet winnen, en ik denk dat dat ook nooit de bedoeling is geweest. Dit is old school death metal voor en door liefhebbers, niets meer, en zeker niets minder. Prima uitgevoerd al had de productie wel wat beter gemogen. De drums staan ten opzichte van de gitaren te zacht en dat is jammer want dat scheelt power. Daarbij is Gerben een goede drummer, dus dat mag gehoord worden! Hou je van een lompe bak teringherrie, dan kan je dit blind aanschaffen. (Remco Kreft)

75/100

Tracklist:
01. Intro
02. Smashed to Pieces
03. Cordon Blue of her Curvaceous Bod
04. Embrace Death in Soltitude
05. Bloodbath
06. Sociopathic Monstrosity
07. Intro II
08. Obliteration of Cerebral Arteriov
09. Procreation of the Rotten Flesh
10. Necrotopia (Zombie Apocalypse)
11. Joyful Repeating Movement
12. Godly Beings (Obituary)