Pounder Uncivilized

Hells Headbangers Records

Website:

Pounder

Pounder is een heavy metal band uit Los Angeles, Californië ontstaan in 2016. De band is een side-project van Tom Draper (Carcass) en Matt Harvey (o.a. Dekapitator, Exhumed), aangevuld met Alejandro Corredor op de bass. Dit jaar verscheen de niet geheel overtuigende EP ‘Faster than Fire’, komend jaar, 22 februari, verschijnt het debuut album ‘Uncivilized’ via Hells Headbangers records.

Was ik op de EP vooral onder de indruk van het eerste nummer, en waren de twee opvolgende nummers te zoetsappig voor woorden het debuut album kent een gelijke staat maar ook een vervolg. Vanaf ‘Fuck Off and Die’ tot en met het derde nummer ‘Red Hot Leather’ krijgen we lekkere heavy metal songs voorgeschoteld. De nummers zijn leuk, zonder iets nieuws te brengen (hoeft ook niet), maar de vocalen van Matt Harvey liggen echt veel te diep in de mix.

Met het nummer ‘Long Time No Love’ krijgen we een ballad voorgeschoteld, een volstrekt overbodig nummer en ook het navolgende nummer ‘We Want the Night’ klinkt in mijn oren net wat te populair, al is het gitaarwerk wel de moeite waard. ‘Answer the Call’ is de tweede ballad en roept een vraagteken op. waarom een tweede ballad. Het album sluit af met een lekker up-tempo nummer genaamd ‘The Evil One’. Een waardige afsluiter van een wat wisselvallig album. ‘Uncivilized’ kent meer sterke songs dan de EP en is best de moeite waard. Groot minpunt is de zang, niet slecht maar te veel op de achtergrond. (Erik van Dijk)

73/100

Tracklist:
01. Fuck Off and Die 06:06
02. Uncivilized 05:35
03. Red Hot Leather 04:03
04. Long Time No Love 05:25
05. We Want the Night 03:47
06. The Mists of Time 05:01
07. Answer the Call 06:12
08. The Evil One 05:55