Nordjevel Necrogenesis

Osmose Productions

Website:

Nordjevel

Het Noorse Nordjevel is ontstaan in 2015 en een jaar later verscheen al het gelijknamige debuut album. De bandleden lopen al wat langer mee in de Noorse black metal scene en dat was reden genoeg voor Osmose Productions om het eerste album uit te brengen. In 2017 verscheen de EP ‘Krigsmakt’ en op 29 maart verschijnt de tweede full-length ‘Necrogenesis’.

Nordjevel is oorspronkelijk opgericht door Doedsadmiral and Nord, een tweetal met een ruime muzikale achtergrond in de Noorse black metal scene. Nord heeft in 2018 afscheid genomen en is vervangen voor gitarist Thor Anders Myhren. Een andere opvallende naam is Marduk drummer Fredrik Widigs, Fredrik werkte mee aan het debuut album en de EP maar is inmiddels ook van het toneel verdwenen. Wanneer we luisteren naar het openingsnummer ‘Sunset Glow’ zijn de vergelijkingen met Marduk echter nog wel daar. Een snel en bruut nummer, sterk drumwerk, korte bijtende gitaarriffs en fijne tempowisselingen. Een sterke opener.

Enigszins teleurstellend is de opvolger ‘Devilry’. De gitaarriff eist nagenoeg het gehele nummer de aandacht op en de sterke drums en vooral zang naar de achtergrond verdringt. Met ‘The Idea of One-Ness’ pakt Nordjevel de draad weer op, niet zo bruut als de opener maar dit nummer kent meer tempowisselingen en is mede daardoor aantrekkelijk. Met nummers als ‘Amen Whores’ en ‘Apokalupsis Eschation’ maakt Nordjevel duidelijk waar de kracht ligt en dat zijn duidelijk de snellere en brute nummers. Het afsluitende ‘Panzerengel’ duurt maar liefst 8 ½ minuut en is een nummer waar alles samenkomt. Bruut snel en aantrekkelijk temporiserend. Nordjevel heeft met ‘Necrogenesis’ een meer dan aantrekkelijk black metal album afgeleverd. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Sunset Glow
02. Devilry
03. The Idea of One-Ness
04. Black Lights from the Void
05. Amen Whores
06. The Fevered Lands
07. Nazarene Necrophilia
08. Apokalupsis Eschation
09. Panzerengel