Kenosis Consecrationem

Prosthetic Records

Website:

Kenosis

Vorig jaar al uitgebracht in eigen beheer maar inmiddels officieel gereleased op vinyl door Prosthetic Records, ‘Consecrationem’ is de eerste EP van het Nederlandse Kenosis. De band, bestaande uit Tsel (live-gitarist bij Draugur en Wesenwille) en Mysteriis (o.a. Galgeras, ex-Fluisterwoud), levert hier een vier nummers tellende EP af.

‘Solifugae’ en ‘Katharsis’ zijn instrumentaaltjes. Het eerste nummer opent de plaat en ‘Katharsis’ zit tussen de twee volwaardige nummers in. Laatstgenoemde nummer laat horen dat de band bekend is met het werk van Deathspell Omega, want het nummer roept meteen associaties op met het instrumentale ‘First Prayer’ van ‘Si monvmentvm’. Dan de twee echte nummers. ‘Abrahams Dagger’ is een goed rosnummer. Meteen valt op dat de band dik geproduceerd is en toch een goede balans heeft weten te vinden tussen klinisch en koud versus hoorbaar en bijna machinaal. Het riffwerk herhaalt zich constant, maar de zes minuten zijn zo om. Het zit goed in elkaar en luistert lekker weg. ‘With Open Veins’ is relatief langzamer, maar ook dit nummer staat als een huis. Lekker militant doorstampende black waar alles aan klopt.

Als deze EP een voorbode is van een mogelijk nieuwe plaat staan er mooie dingen ons als luisteraar te wachten. De twee echte nummers smaken naar heel veel meer. (Thomas van Golen)

75/100

Tracklist:
01. Solifugae
02. Abraham’s Dagger
03. Katharsis
04. With Open Veins