Inculter Fatal Visions

Edged Circle Productions

Website:

Inculter

Inculter is een thrash metal band uit het Noorse plaats Fusa en is ontstaan in 2012. Na de EP ‘Stygian Deluge’ uit 2013 verscheen de eerste full-length, ‘Persisting Devolution’, in 2015. Het vervolg, ‘Fatal Visions’, is aanstaande en verschijnt op 12 april via Edged Circle Productions.

Inculter is een drie mans formatie maar heeft met Lasse Udjus dit jaar wel een tweede gitarist aangetrokken. De muziek van de heren heeft een thrash metal basis met een zwartgallig sausje erover, een recept dat wel vaker met succes de wereld in wordt geslingerd. De vraag die rijst is of Inculter een van die bands die zich weet te onderscheiden van het massale aanbod dat de luisteraar voorgeschoteld krijgt. Een vraag die ik uiteindelijk met “ja” kan beantwoorden. De blackened thrash van Inculter klinkt fris, energiek en toont muzikaal vermogen.

Het album ‘Fatal Visions’ telt acht nummers en is met nog geen 35 minuten relatief kort. Het openingsnummer, ‘Open the Tombs’ , is er een met aantrekkelijke tempowisselingen. Het gitaarwerk, inclusief solo, klinkt verzorgd en ook de vocalen van gitarist Remi Andrè Nygård zijn passend. Bij de volgende nummers ‘Impending Doom’ en ‘Shepherd of Evil’ gaat het tempo flink omhoog, wordt er niet of nauwelijks getemporiseerd, en ramt Inculter als een sneltrein voort. De opbouw van de nummers is veelal gelijk, van een traag opbouwend intro naar up-tempo met hier en daar een traag middenstuk. Storend? Nee, Inculter brengt met ‘Fatal Visions’ een lekker en stevig album dat goed weg luistert. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Open the Tombs 04:02
02. Impending Doom 04:20
03. Shepherd of Evil 04:08
04. Endtime Winds 05:25
05. Final Darkness 03:44
06. Towards the Unknown 03:41
07. Fatal Visions 03:38
08. Through Relic Gates 05:27