Impact Never Too Young To Rock

Headbangers Records

Website:

Impact

Tja, wat moet je hier nou nog meer van zeggen behalve het gegeven dat ik tintelingen in de schaamstreek ervoer toen ik uit betrouwbare bron te horen kreeg dat ‘Never Too Young To Rock’ van Impact eindelijk op CD zou uitkomen? Dat is dus onlangs gebeurd dankzij het Tilburgse Headbangers Records. We duiken de teletijdmachine van Professor Barabas maar eens in en reizen terug naar 1982 toen ‘Never Too Young To Rock’ via Big Money Records uit kwam. Wegens luiigheid mijnerzijds en andere muzikale interesses heb ik dit album al minstens 30 jaar niet meer gedraaid, maar daar is anno 2019 een einde aan gekomen.

De hamvraag is of ‘Never Too Young To Rock’ de tand des tijds 37 jaar na dato heeft doorstaan. Daar zijn uiteraard twee antwoorden op mogelijk: a) dit klinkt zo oubollig als de neten dus laat maar zitten of b) “old school” metal is in, dus dit is net zo hip als een hipster met een gesoigneerde baard en een circusbaronnen snor en zodoende moet ik dit hebben. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de muziek van Impact op deze release best wel ouderwets klinkt. Met name de zang van Thierry Plisson is erg monotoon. Een hedendaagse band als Burning met de ietwat eentonige zang van Hugo Koch doet het these days echter ook bovengemiddeld goed binnen de Nederlandse scene dus dat zal voor velen geen beletsel hoeven te zijn.

Op ‘Never Too Young To Rock’ heeft Impact best wat leuke nummers bij elkaar weten te schrijven, zoals daar waren ‘Playing With The Whip’, ‘Dictator’ en ‘Win Or Loose’. Ik moet toegeven dat ik me best wel weer opperbest heb vermaakt met Impact. Tel daar bij op dat de Impact nummers die ooit op de legendarische ‘Metal Clogs’ verzamelaar stonden op deze CD zijn bijgevoegd evenals wat demo nummers. Daarnaast is de boel geremixt en geremasterd en zijn er wat leuke foto’s aan het boekje toegevoegd. Het moet me wel van het hart dat ik het niet snap dat de originele tracklist niet intact is gelaten op deze verder uitstekende re-release. Nu maar hopen dat ook ‘The Flag’ (1987) een nieuwe kans op CD krijgt via Headbangers Records want Impact heeft uiteindelijk toch een behoorlijke impact bij mij achtergelaten. Conclusie: je bent nooit te oud om ‘Too Young To Rock’ te leren waarderen (Virginkiller).

78/100

Tracklist:
01. R.O.D.
02. Dictator
03. Never Too Young to Rock
04. Suicide Mission
05. Win or Lose
06. Innocent Victims
07. Memories
08. March or Die
09. Misanthrope
10. Looking for Trouble
11. Drop Dead
12. Blackmail
13. Playing with the Whip