Gods Forsaken Smells of Death

Soulseller Records

Website:

Gods Forsaken

Gods Forsaken is ontstaan in 2016 als een Zweeds / Noorse coalitie van muzikanten die alles behalve onbekenden zijn in de death metal wereld. Met twee muzikale veelvraten in zanger Jonny Pettersson a.k.a. “Caligari” en drummer Brynjar Helgetun en daarnaast Just Before Dawn collega Anders Biazzi verscheen in 2017 de debuutplaat ‘In a Pitch Black Grave’. In 2018 kreeg het gezelschap versterking in de vorm van gitarist Gustav Myrin (ook al Just Before Dawn) en niemand minder dan onze eigen Alwin Zuur (o.a. Asphyx, Grand Supreme Blood Court). Op 19 april verschijnt opvolger ‘Smells of Death’ via Soulseller Records.

Dat bekende namen uit de scene geen garantie is voor kwaliteit ie vaak genoeg gebleken, maar Gods Forsaken heeft wel degelijk wat te bieden. De death metal is bruut, bij tijd en wijlen lomp en loodzwaar en beheren hebben er een wrakstukken van gemaakt dat staat als een huis. Lekker up-tempo werk zoals bijvoorbeeld opener en titelnummer ‘Smells of Death’ met sterke gitaarriffs en heerlijk lompe tussenstukken. De vocalen van mr. Pettersson doen soms zelfs even denken aan die van Asphyx vocalist van Drunen en zijn heerlijk smerig. Gods Forsaken dendert door met ‘They Crawl’, een nummer met een lekker rollende riff dat heerlijk old school en bruut klinkt.

Het album luister je zonder een moment van verveling uit, soms zakt het tempo wat zoals bijvoorbeeld in ‘In the Pit We Shall Gather’ om vervolgens weer vol gas te gaan met ‘The Process of Death’. Een album dat je bij de strot grijpt en niet meer los laat. Wanneer je de laatste noten hoort van de outro ‘The Curse of Matul’ zit er maar één op, snel op repeat en jezelf nog een keer blootstellen aan deze ongelofelijke bak herrie. Gods Forsaken heeft met het tweede album ‘Smells of Death’ een overtuigend death metal album gebracht dat heerlijk lomp en bruut door je speakers knalt. Een “must have” voor de death metal liefhebber.

Live is het gezelschap te aanschouwen op Pitfest, dat op 24 en 25 mei plaatsvindt in Erica, Drenthe en waar de heren Peterson en Zuur een dubbeldate hebben daar naast Gods Forsaken ook Wombbath en Asphyx in het weekeinde acte de présence geven. (Erik van Dijk)

87/100

Tracklist:
01. Smells of Death 04:04
02. They Crawl 04:47
03. From the Inside They Came 04:38
04. In the Pit We Shall Gather 04:43
05. The Process of Death 04:58
06. Dead and Buried 05:30
07. The Dead Laughed 03:39
08. Birth of Insanity 05:17
09. The Curse of Matul 03:00