Funereal Presence Achatius

Sepulchral Voice Records

Website:

Funereal Presence

Of het een woordspeling is of niet kan ik niet zo goed inschatten, maar Funereal Presence (met extra a dus) komt met ‘Achatius’ met hun tweede volledige plaat. Eigenlijk moet ik “hem” zeggen, aangezien het gaat om een 1 mans project van "Bestial Devotion", die we ook kunnen kennen van Negative Plane.

In een kleine 50 minuten krijgen we 4 nummers voorgeschoteld. Deze staan bol van de riffs en ideeën, waar Bestial Devotion duidelijk zijn creativiteit de vrije loop laat. Je hoort zeker wel invloeden van Negative Plane, waar hij ook achter de drumkruk zit. Alleen zijn alle instrumenten nu door 1 persoon ingespeeld, inclusief alle vreemde belletjes, kerkorgels en xylofoon achtige klanken waar mee de nummers doorspekt zijn. Ik krijg het idee dat het soms nog wat ongepolijst is, wat sommige mensen wel aan zal trekken. Typisch zo`n band om in een rokerige donkere kelder onder het genot van een paar biertjes te aanschouwen en je te verbazen hoe je hier in godesnaam weer terecht gekomen bent.

Als release vind ik het eigenlijk een beetje middelmaat, maar dat komt ook omdat de productie niet echt super is en het geheel soms niet helemaal strak is en een beetje heen en weer zwalkt. Voor de purist zullen we maar zeggen. (Koos van Marle)

60/100

Tracklist:
01. Wherein Achatius is Awakened and Called Upon 12:41
02. Wherein a Messenger of the Devil Appears 11:26
03. Wherein Seven Celestial Beasts Are Revealed To Him 11:07
04. Wherein Achatius is Flogged to the Hills of Violation 13:18