Dim Aura The Triumphant Age of Death

Saturnal Records

Website:

Dim Aura

Dim Aura is een band uit het Israëlische Tel Aviv en hoewel er verschillende metal bands uit het “beloofde” land afkomstig zijn denk je niet zo snel aan een black metal band. Dim Aura is ontstaan in 2010 en bracht tot op heden twee EP’s en een Full-length uit in eigen beheer. Op 22 maart verschijnt het tweede album ‘The Triumphant Age of Death’ via Saturnal Records.

Geen satanische teksten maar de teksten van Dim Aura hebben betrekking op misantropie, in de volksmond mensenhaat. Het viertal dat al sinds 2010 samen is in dezelfde line-up richt die haat op anderen, onderling lijken zij al een jaar of acht goed door een deur te kunnen en dat blijkt ook uit het nieuwe album. De composities zijn goed doordacht en er is duidelijk sprake van synergie. De nummers zijn niet al te complex maar Dim Aura weet goed te variëren met tempo’s en breaks. Opener ‘Clockwork Negativism’ is zo’n voorbeeld. Een snel nummer met sterke breaks en een knappe vertraging aan het einde. Ook de vocalen van Haim Guseinov, die in deze band door het leven gaat als “H”, zijn wisselend smerig en bruut en passen perfect in het plaatje.

Bij de nummers die volgen ligt het tempo in de basis lager, maar de tempowisselingen die voorbij komen zijn goed gekozen. De vocalen zijn heerlijk smerig en liggen lekker voorop in de mix. Die productie is overigens dik in orde, clean maar met behoud van het vuile black metal sfeertje. Niet alles is even geweldig, het nummer ‘Blood Boiling Misanthropy’ met zeven minuten op de klok mist de noodzakelijke diepgang en is wat eentonig. Nummers als ‘Towards the Plague’, ‘Death, Total Death’ of het lekker snelle titelnummer ‘The Triumphant (Age of Death)’ maken dit echter ruimschoots goed.

Dim Aura komt met T’he Triumphant Age of Death’ zeker op de Europese radar, een heerlijk album dat zeker een luisterbeurt verdient. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Clockwork Negativism 04:23
02. Towards the Plague 06:08
03. Black Heretic Hate 05:03
04. Blood Boiling Misanthropy 07:03
05. Death, Total Death 06:27
06. Antinomianism 02:18
07. The Triumphant (Age of Death) 04:52
08. The Cruel 06:37
09. Mors Vincit Omnia 06:12