Zombi A Zombi Anthology

Relapse Records

Website: Zombi

Zombi is een wat vreemde eend in de bijt, zowel als band op het Relapse-label als op deze website. De twee heren achter de moniker zijn Steve Moore en A.E. Paterra en ze maken spacy progressieve rock, maar neigden eerst nog vooral naar elektronische soundscapes en filmmuziek, met als grote voorbeelden de filmmuziek gemaakt door Goblin en filmregisseurs als John Carpenter en Fabio Frizzi.

Deze anthology-plaat is een verzameling van hun eerste twee werken, de s/t demo uit 2002 en de ‘Twilight Sentinel’ EP van een jaar later. Met metal heeft het allemaal weinig van doen maar vermakelijk als achtergrond muziek is het wel degelijk. Over het algemeen is het vrij rustige en dromerige electro wat je te horen krijgt. Hun beginwerk lijkt erg veel op dat van grootmeesters Goblin en zou zo de muziek voor een zombiefilm kunnen zijn. Pas de laatste twee nummers beginnen ook echt drums te bevatten en neigen al iets meer richting spacy prog rock, iets wat op de latere werken van de band wel de richting zou worden.

Deze release is voor mensen die de band een warm hart toedragen en het originele materiaal nooit hebben bemachtigd. Verder is er weinig te halen voor de rechtgeaarde metalfan. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Sequence 1
02. Sequence 2
03. Sequence 3
04. Sequence 4
05. Sequence 5
06. Sequence 6
07. Sequence 7
08. Sequence )
09. Sequence 8 (alternate version)
10. Gemini, Part 2
11. Twilight Sentinel
12. DMC-12 (plus hidden bonus track)

Koop nu Zombi bij LARGE