Sinister Dark Memorials

Massacre Records

Website: Sinister

Wat doe je wanneer je als band 25 jaar bestaat en de afgelopen paar jaar 2 albums hebt uitgebracht in dezelfde line-up? Opnieuw een album uitbrengen natuurlijk, maar Sinister heeft dit keer besloten een cover album uit te brengen zoals Dennis Hartog mij de motivatie van deze keuze onder woorden bracht.

Persoonlijk ben ik geen fan van cover albums of het moet uitgevoerd zijn op de wijze zoals Sinister dit voor elkaar heeft gekregen. Het album kent een 11-tal songs uit verschillende metal genres overgoten met een flinke Sinister saus. Dit gegeven gecombineerd met de brutal vocals van Adrie Kloosterwaard maakt dat de covers een geheel eigen geluid krijgen. Het album kent thrash metal songs zoals “Beneath the Remains” van Sepultura, de Kreator song "Under The Guillotine” en een heerlijk uitgevoerde versie van Slayer “Necrophiliac”. Verder een vette death versie van de hardcore diehards Merauder "Master Killer”. Natuurlijk komen er ook klassiekers uit het eigen genre voorbij van bands als Carcass, Bolt Thrower, Death en Carnage. Het album wordt vervolgens gecompleteerd met een song van de grindcore underground band Repulsion "Radiation Sickness”. De 2 bonus tracks zijn de opnieuw opgenomen songs die origineel uit de begin jaren '90 stammen, te weten "Spiritual Immolation” en "Compulsory Resignation”.

Sinister levert met ‘Dark Memorials’ een heerlijke plaat af die past bij een 25 jarig jubileum. Het album is dan ook een welkome en bijna verplichte aanschaf voor iedere Sinister fan. Het album zal via Massacre Records in de volgende formats uitkomen: CD, Ltd. CD+DVD Digipak en is verkrijgbaar vanaf 26 juni. (Erik Van Dijk)

Tracklist:
01. The Malicious (Intro)
02. Beneath The Remains (Sepultura Cover)
03. Exhume To Consume (Carcass Cover)
04. Unleashed Upon Mankind (Bolt Thrower Cover)
05. Master Killer (Merauder Cover)
06. Beyond The Unholy Grave (Death Cover)
07. Under The Guillotine (Kreator Cover)
08. Ridden With Disease (Autopsy Cover)
09. Necrophiliac (Slayer Cover) - Slayer
10. Radiation Sickness (Repulsion Cover)
11. Blasphemies Of The Flesh (Carnage Cover)
12. Spiritual Immolation (re-recorded) (Bonus)
13. Compulsory Resignation (re-recorded) (Bonus)

Line-up:
Adrie Kloosterwaard - Vocals
Dennis Hartog - Guitars
Bastiaan Brussaard - Guitars
Mathijs Brussaard - Bass
Toep Duin - Drums

Koop nu Sinister bij LARGE