Krisiun Forged In Fury

Century Media Records

Website: Krisiun

De Braziliaanse broers van Krisiun komen met hun negende full length genaamd ‘Forged In Fury’ en wat een plaat is dit geworden. Waren de eerste albums in de categorie brutal death metal te plaatsen en hoorde men al wat progressieve invloeden op het laatste in 2011 uitgebrachte ‘The Great Execution’. Op deze nieuwe plaat laten de drie broers met uitzonderlijke muzikale kwaliteiten zich volledig gaan. De progressieve invloeden geven heerlijke variatie en maken het album onvoorspelbaar en spannend zonder het brute karakter te verliezen. Reeds bij de eerste luisterbeurt had deze schijf mij te pakken om me vervolgens niet meer los te laten.

Het album opent met "Scars Of The Hatred” en wordt ingeluid met een solo die je zomaar zou kunnen tegen komen op een Dream Theater album. De vette drums achter de solo verraden echter dat we hier geen progressieve rock plaat aan het luisteren zijn. Een lekkere opener met verschillende tempowisselingen en muzikale hoogstandjes. "Ways Of Barbarism” en "The Isolated Truth" zijn songs met vette breaks die een deathcore spirit creëren, afgewisseld met lekker solowerk maken het geheel lekker om te beluisteren. De derde song, "Dogma Of Submission” is wat mij betreft de minste song van allemaal maar scoort nog steeds een voldoende. Bij de song "Strength Forged In Fury” hoor je duidelijk invloeden van Voivod in de riffs en dit gecombineerd met de brute vocalen en subliem gitaar -en solowerk behoudt de song de eigen Krisiun sound, een van mijn favorieten. "Soulless Impaler” en "Burning Of The Heretic” zijn sterke songs, luisteren lekker weg maar steken niet boven het maaiveld uit. Bij "Oracle Of The Ungod” zijn vooral de drums sterk en opvallend met daarnaast het goede verzorgde gitaarwerk, al met al een lekker nummertje. "Timeless Starvation” is een heerlijke old school death metal track met heerlijk gitaarwerk, weer een van mijn favoriete tracks. We sluiten af met "Milonga De La Muerte” een 53 seconden durend intermezzo en de koek is op.

Krisiun is duidelijk verder de progressieve weg ingeslagen zonder de oorspronkelijk death metal sound uit het oog te verliezen en hebben een heerlijke plaat afgeleverd. Het album is opgenomen in de MANA Recording Studios in St. Petersburg, Florida en geproduceerd door Erik Rutan die hiermee weer uitzonderlijk werk heeft geleverd. Het album wordt uitgebracht door Century Media Records en verschijnt op ltd. digipak, gatefold 2LP en digitale download en is vanaf 7 augustus te koop of te downloaden. (Erik Van Dijk)

Tracklist:
01. Scars Of The Hatred
02. Ways Of Barbarism
03. Dogma Of Submission
04. Strength Forged In Fury
05. Soulless Impaler
06. Burning Of The Heretic
07. The Isolated Truth
08. Oracle Of The Ungod
09. Timeless Starvation
10. Milonga De La Muerte

Line-Up:
Alexandre Kolesne Camargo – Vocals, Bass
Moises Kolesne Camargo - Guitar
Maximiliano Kolesne Camargo - Drums

Koop nu Krisiun bij LARGE