Five Finger Death Punch Got Your Six

Eleven Seven Music / Warner ADA

Website:

Five Finger Death Punch

De Amerikaanse rock formatie Five Finger Death Punch komt deze maand al weer met hun zesde full-length. Ik noem dit genre hier bewust rock daar er her en der nog al wat meningsverschillen zijn omtrent het hokje waarin deze heren kunnen worden gestopt. Feit is dat het debuut album uit 2007 ‘The Way Of The Fist’ en het daarop volgende album ‘War Is The Answer’ uit 2009 vrij stevige albums zijn die het predicaat metal mogen dragen. De definitieve kentering van stijl werd ingezet met het tweeluik ‘The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Vol. 1 & 2’ uitgebracht in 2013. Waren de eerste albums nog stevig en veelal met brute vocalen gevuld, de in 2013 uitgebrachte albums klinken een stuk gelikter en toegankelijker voor het main stream publiek. Dat deze verandering de band geen windeieren heeft gelegd getuigd wel uit het feit dat de heren de hele wereld over zijn geweest en op alle grote podia en festivals hebben gestaan. Weliswaar voornamelijk als support voor grote acts als Avenged Sevenfold maar toch de heren hebben zich laten zien en kunnen redelijk succesvol worden genoemd.

Dat het zesde album, ‘Got Your Six’ voortborduurt op het behaalde succes mag dan ook geen verrassing zijn. Natuurlijk zijn de vocalen van zanger Ivan Moody bij tijd en wijlen nog steeds vol met agressie zoals hoorbaar in de opener en titelsong van het album maar overal klinkt het geheel, mede door de productie, erg gemaakt en populair. Dit is vooral hoorbaar in de tweede track van het album. “Jekyll And Hyde” is voor mij dan ook een dieptepunt, maar met een top 10 notering in de Amerikaanse single sharts een directe radio hit. De song is echter een slappe popachtige song met een catchy refrein dat mij direct rechtvaardigt om 5FDP een rockband te noemen. Zo ook de nummers "My Nemesis”, "Question Everything” en de bijna ballade "Digging My Own Grave”. Deze zullen het goed zullen doen bij het top 40 publiek maar door de gemiddelde metalhead zullen deze liedjes schouderhalend ontvangen worden. Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel het album kent ook wat hoogtepuntjes zoals "Ain’t My Last Dance”, een song die je van 5FDP mag verwachten en vooral "No Sudden Movement” is een lekkere vette agressieve song en is daarmee mijn favoriete track van het album waar de band ouderwets stampt.

De eindconclusie is dat ‘Got Your Six’ geen slecht album is maar in de lijn der verwachting ligt en dat 5FDP zich meer en meer richt op het main stream publiek. Voor de liefhebber van metal is er hier en daar nog wel wat te genieten maar in grote lijnen is dit een gewoon stevig rock album en daar is verder niks mis mee. Het album wordt uitgebracht door Eleven Seven Music / Warner ADA en verschijnt op 4 september met een drietal bonus tracks. (Erik van Dijk)


Track List:
01. Got Your Six
02. Jekyll And Hyde
03. Wash It All away
04. Ain’t My Last Dance
05. My Nemesis
06. No Sudden Movement
07. Question Everything
08. Hell To Pay
09. Digging My Own Grave
10. Meet My Maker
11. Boots And Blood

Bonus tracks:

12. You’re Not My Kind
13. This Is My War
14. I Apologize

Line-up:
Ivan Moody – Lead Vocals
Zoltan Bathory – Rhythm Guitar
Jeremy Spencer – Drums
Jason Hook – Lead Guitar, Backing Vocals
Chris Kael – Bass, Backing Vocals

Koop nu Five Finger Death Punch bij LARGE