Embrional The Devil Inside

Old Temple

Website:
Embrional

De Poolse Death Metal band Embrional komt met hun tweede full-length in hun 12 jarige bestaan. Na hun debuut met ‘Absolutely Anti-Human Behaviors’ uit 2012 nu dus het vervolg, getiteld ‘The Devil Inside’.

Dat deze heren, getuige dit album, goed geluisterd hebben naar hun landgenoten van Behemoth is duidelijk te horen. Geen pure death metal hier, maar de bekende mix met black metal elementen. Na een wat horror achtig intro breekt het geweld los met "Evil's Mucus”, een lekker nummer vol met variatie met brute snelle stukken tot trage muzikale intermezzo’s. "Funeral March” kent een trage opbouw met een enkele snelle tussenstukken, goed verzorgt gitaarwerk en luistert lekker weg. "The Abyss” kent een goede balans en is 1 van mijn favoriete tracks. "In Darkness” en "(Behind) The Mask of Sanity” klinken wat saai, kennen weinig verassing daar de riffs tot in treurnis worden herhaald. “910” knalt heerlijk uit de startblokken, een up tempo song dat je weet vast te houden tot het einde. "Madman's Curse” is het traagste nummer van het album en klinkt vet en is voorzien van een fijne gitaarsolo met een versnelling naar het einde toe. “Callousness” weet niet echt los te komen en is wat eentonig,. Dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt wordt door “Venom”, dat van het begin tot het eind knalt. Tevens kent de song een aantal rustige stukken om vervolgens weer door te knallen. Het album wordt afgesloten met "Whores, Drugs and Brain Dead” een up tempo, thrashy nummer met Araya achtige vocalen.

Al met al leveren de Polen met ‘The Devil Inside’ een verdienstelijk album af, zeker voor de liefhebbers van Blackened Death Metal, dit album zal zeker gaan groeien en is het aanschaffen waard. Het album wordt uitgebracht door het label Old Temple en is vanaf 28 februari verkrijgbaar. (Erik van Dijk)

Tracklist:
01. The Devil Inside
02. Evil's Mucus
03. Funeral March
04. The Abyss
05. Sadness
06. In Darkness
07. (Behind) The Mask of Sanity
08. 910
09. Madman's Curse
10. Callousness
11. Venom
12. Whores, Drugs and Brain Dead

Line-up:
Marcin - Guitars, vocals
Kamil - Drums
Rychu - Guitars

Koop nu Embrional bij LARGE