Autopsy Skull Grinder

Peaceville Records

Website:

Autopsy

Autopsy komt eind 2015 nog even met een EP op de proppen zetten alsof iemand een sinterklaas surprise vijf jaar heeft laten rotten in een vochtige, donkere kelder. Zeven nummers vol herkenbare Autopsy-deuntjes waar de maden geen vlees van lusten.

“Strung Up and Gutted” begint net zoals voorganger ‘Tourniquets, Hacksaws and Graves’ lekker stampend. Het Autopsy-geluid is nog steeds intact, hoewel de band minder wisselt tussen enorme doom en door raggende death zoals op bijvoorbeeld The Headless Ritual. “Skull Grinder” bevat al wat lagere tempo’s en vooral veel gitaargehuil. “Children of the Filth” maakt eerst veel misbaar, gaat dan mokken in een hoekje en schiet daarna nog eenmaal uit de startblokken. “Sanity Bleeds” is weer zo’n kort nummer tussendoor, maar vooral gitaarlijntjes en Chris Reifert die ziekte en verderf rondspuwt. “The Withering Death” is de kruipende dood die nader komt, en het doet een beetje denken aan de bonustrack “Buria” van het vorige album. Lekker langzaam, log en zwaar met mooi gitaarwerk. “Waiting for the Screams” gaat op dezelfde voet door maar met iets meer variatie en op een gegeven moment ook een wat swingende groove. “Return To Dead” is ook weer een instrumentaaltje met veel psychisch gestoord gitaarwerk.

De EP is zo voorbij en laat Autopsy weer op z’n ranzigst zien. Een hoofdrol is weggelegd voor gitaartandem Danny Coralles en Eric Cutler die duidelijk naar voren komen ik elk nummer. Dat kan op een gegeven moment ook een beetje gaan vervelen aangezien wel vaak hetzelfde soort gitaargebruik langskomt. Voor de echte fan weer een must-have. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Strung Up and Gutted
02. Skull Grinder
03. Children of the Filth
04. Sanity Bleeds
05. The Withering Death
06. Waiting for the Screams
07. Return to Dead

Line-up:
Chris Reifert – Vocals, Drums
Joe Allen – Bass
Eric Cutler – Guitar
Danny Coralles – Guitar

Koop nu Autopsy bij LARGE