All Hell The Red Sect

Horror Pain Gore Death Productions

Website: All Hell

All Hell is een band opgericht in 2013 en afkomstig uit het Amerikaanse Asheville (North Carolina) en brengt na hun debuut album uit 2014 genaamd ’The Devil’s Work’ in oktober dit jaar een hun tweede full-length uit. Wat deze drie heren muzikaal brengen is, voor mij niet in een genre te benoemen. Thrash en black metal in combi met de simpele gitaarwerk uit het punk genre zijn hier de ingrediënten. Met recht toe recht aan muziek en teksten die verschillende thema’s bevatten als horror, geweld en het occulte hebben zij in een hun thuisland al behoorlijk wat liefhebbers weten te overtuigen.

Het nieuwe album genaamd ‘The Red Sect’ bestaat uit een tiental songs welke niet veel voor elkaar onderdoen, korte up-tempo tracks van 2 a 3 minuten met uitzondering van een aantal tracks, welke wel lekker in het gehoor liggen. De opener “Crossroads” begint voorzichtig met een kort intro waarna het geweld los barst en zo’n dertig minuten aanhoudt. “Venomous” en "Blood for the Baron” zijn tracks waarbij de GBH invloeden duidelijk te ontdekken zijn, dit gemend met een dosis thrash liggen de songs lekker in het gehoor zonder op wat voor wijze dan ook te verrassen. Uitzonderlijke tracks, waar wat meer variatie en black metal in de songs te bespeuren valt zijn “Blackshape”, "Funeral Feast” en de afsluiter en titelsong, mijn favoriet, "The Red Sect”.

Het nieuwe album van All Hell mag zeker geen hoogvlieger genoemd worden maar de ongecompliceerde muziek is vermakelijk en verdient op zijn minst een luisterbeurt. Het album, gemixt en gemasterd door Joel Grind (Toxic Holocaust), wordt uitgebracht door Horror Pain Gore Death Productions en verschijnt op 16 oktober op de Europese markt. (Erik van Dijk)

Tracklist:
01. Crossroads
02. Mass Possession
03. Venomous
04. Blood for the Baron
05. Graveyard Dust
06. In My Command
07. Blackshape
08. The Unseen
09. Funeral Feast
10. The Red Sect

Line-up:
Jacob Curwen- Guitar, Vocals
Kurt Henderson- Drums
Erik Ballantyne- Bass

Koop nu All Hell bij LARGE