Vallenfyre Splinters

Century Media Records

Website: Vallenfyre

Wat doe je als je boos en verdrietig bent? Het afschrijven in een death/doom-band natuurlijk! Zo ging het ook voor Greg Mackintosh van Paradise Lost toen z’n vader overleed. Hij naam met Vallenfyre ‘A Fragile King’ op en dat beviel zo goed, dat er inmiddels al een tweede schijf ligt: ‘Splinters’. Met mixkoning Kurt Ballou werd de plaat opgenomen, gemixed en geproduceerd in Amerika. De master komt van Brad Boatright van Audiosiege.

Wat levert dat op? Een prima potje death/doom, met een crusty sausje en melancholische topping om het af te maken. Die dualiteit komt erg goed naar voren bij het eerste trio nummers. ‘Scabs is een goede death/doom doorstamper, ‘Bereft’ een melancholische tranentrekker en ‘Instinct Slaughter’ is duidelijk op Napalm Death/Repulsion geïnspireerde grind. Vaak hebben de nummers slechts 1 uitgangspunt, soms is er ook een combinatie te vinden van beiden.

De schijf luistert uitermate makkelijk weg en gaat nergens echt vervelend. Het heeft wellicht niet zoveel uitschieters maar is verre van slecht. Mocht je toch niet iets melancholie en grind in je death/doom willen, dan is Vallenfyre een goede keuze. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Scabs
02. Bereft
03. Instinct Slaughter
04. Odious Bliss
05. Savages Arise
06. Aghast
07. The Wolves Of Sin
08. Cattle
09. Dragged To Gehenna
10. Thirst For Extinction
11. Splinters

Line-up:
Greg Mackintosh - Vocals and Lead Guitars
Hamish Glencross - Rhythm and Lead Guitars
Scoot - Bass
Adrian Erlandsson – Drums

Koop nu Vallenfyre bij LARGE