Traces Of You Bleed The Truth

Destroy Your World Inc

Website:

Traces Of You

Het Italiaanse Traces of You heeft in december 2012 hun tweede album, getiteld ‘Bleed The Truth’ uitgebracht, maar wist ons onlangs te bereiken. De opnames vonden plaats in Milaan, maar het album werd gemasterd door Carl Saff (Rise And Fall, Bitter End) in Chicago.

Wat het drietal ons brengt is stevige hardcore voorzien van de nodige metal invloeden. Zo gaat het album van start met het enigszins rustige “Make The Difference”, maar tijdens het volgende “Resurrect” gaat het gas erop. Ook “Through The Turbid” is voorzien van uptempo riffs en behoorlijk agressieve zangpartijen. Wat ik er echter wel bij moet vermelden is dat de songs niet echt origineel klinken waarbij de songs veelal dicht tegen de metalcore aanleunen. Verder klinkt het hier en daar nogal eens rommelig en ben ik ook niet echt tevreden over het drumgeluid. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een nummer als “The Flag Of The Most Glorious” of het uptempo “Hope In Pain”. Het album bevat tevens nog enkele gastbijdragen van leden van o Turning Back en Strength Approach.

Al met al weet de band met ‘Bleed The Truth’ geen onaardig album af te leveren, al zijn de songs niet bijster origineel. Verder had er qua geluid wat meer in gezeten, de productie is dan ook niet al te best en is het met name het drumgeluid wat iel. Voor fans van bands als Terror, Shelter en het oudere werk van Sick Of It All is dit misschien toch wel de moeite waard.

Tracklist:
01. Make The Difference
02. Resurrect
03. Through The Turbid
04. The Foundations
05. The Flag Of The Most Glorious
06. Your World Is Nothing
07. Spiral
08. Hope In Pain
09. Come True
10. Golden Symmetry
11. Still Intact
12. New Crown

Line-up:
Simo - Vocals
Marco - Guitar
Goloka - Bass

Koop nu Traces Of You bij LARGE