Tides From Nebula Eternal Movement

Long Branch Records / SPV

Website:

Tides From Nebula

Het derde album van het Poolse Tides From Nebula heeft de titel ‘Eternal Movement’ meegekregen en is op 4 oktober uitgekomen. Tides From Nebula is een nog vrij jonge, instrumentale progressieve- post rock band die in 2008 werd opgericht. Het debuut album, getiteld ‘Aura’ stamt uit 2009 welke werd opgevolgd door ‘Earthshine’ in 2011. Beide albums konden door zowel de pers als ook de liefhebbers van instrumentale rock rekenen op lovende kritieken.

Het album gaat van start met het dynamische “Laughter Of Gods”, waarbij de song is voorzien van sfeervolle gitaar- en keyboardpartijen die op hun beurt worden afgewisseld met sferische passages en rustgevende momenten. Het volgende “Only With Presence” gaat hierop verder in een wat hoger tempo. Verder bevatten de songs op het album prachtige melodieën, luister bijvoorbeeld maar eens naar nummers als “Emptiness Of Yours And Mine”, of “Now Run”. Het album wordt afgesloten met het ruim negen minuten durende “Up From Eden” dat voorzien is van uitgesponnen muzikale passages en waarbij harde en zachte stukken op een geraffineerde manier worden afgewisseld.

Al met al weet de band een degelijk post-rock album af te leveren waarbij vooral de loepzuivere sound opvalt. Zo is ‘Eternal Movement’ een sfeervol album dat prima weg luistert zonder dat de band verzand in eindeloos gefreak. De songs van Tides From Nebula klinken dan ook verfrissend en liggen goed in het gehoor. Liefhebbers van de instrumentale rock halen deze release dan ook gewoon huis.

Tracklist:
01. Laughter Of Gods
02. Only With Presence
03. Satori
04. Emptiness Of Yours And Mine
05. Hollow Lights
06. Now Run
07. Let It Out, Let It Flow, Let It Fly
08. Up From Eden

Line-up:
Adam Waleszyński - Guitar
Maciej Karbowski - Guitar, Synth
Tomasz Stołowski - Drums
Przemek Węgłowski – Bass

Koop nu Tides From Nebula bij LARGE