Templeton Peck Signs

Century Media Records

Website:

Templeton Peck

Het Engelse Trio Templeton Peck is in 2008 opgericht en het debuutalbum ‘No Association’ verscheen nog in datzelfde jaar. Na de release van de EP ‘Slow Down For Nothing’ heeft de band alweer hun derde album afgeleverd en heeft de titel ‘Signs’ meegekregen. ‘Signs‘ werd geproduceerd door Shep Goodman (Four Year Strong / Bayside) en het album bevat een elftal korte, energieke (tiener) punk rock songs waarbij invloeden van acts als Rise Against en Funeral For A Friend niet geschuwd worden.

Zo gaat het album van start met het enigszins slepende “Who We Are”, waarbij vooral de schreeuwerige zang van zanger Neal Mitchell op een positieve manier opvalt. Tijdens het volgende nummer “Trial & Error” gaat het tempo wat omhoog. De punkrock riffs zijn natuurlijk niet bijster origineel, maar dat neemt niet weg dat de nummers als “Barriers”, “What Are You Waiting For” en “Wake Me Up” goed in het gehoor liggen en waarbij het niet meevalt om stil te blijven zitten. Ook het titelnummer mag genoemd worden.

Al met al weet Templeton Peck een degelijk punkrock album af te leveren, de band zal echter toch met wat origineler werk moeten komen willen ze echt op gaan vallen. De songs op ‘Signs’ zijn nu eenmaal te gemakkelijk inwisselbaar en zouden wat meer afwisseling en spanning kunnen gebruiken. Fans van simpele punkrock waarbij niet nagedacht hoeft te worden komen met deze release echter ruimschoots aan hun trekken.

Tracklist:
01. Who We Are
02. Trial & Error
03. Barriers
04. Difference
05. What Are You Waiting For
06. Left To Fade
07. Wake Me Up
08. Signs
09. Alive (Promise Is Safety)
10. Echoes
11. Slow Burn

Line-Up:
Neal Mitchell – Lead Vocals, Bass
Kev Green – Guitars, Vocals
Simon Barford – Drums

Koop nu Templeton Peck bij LARGE