Syn:Drom Iconoclasm


Vicisolum Productions

Website :

Syn:Drom 

Het nieuwe album, van de Zweedse death metal band Syn:Drom, getiteld ‘Iconoclasm’ is op 19 februari verschenen en is daarmee de opvolger van het uit 2010 stammende debuut ‘With Flesh Unbound’. Het nieuwe album werd opgenomen in de Nevo Studios in Sundsvall en gemixt door Roger Bergsten (gitaar) en Daniel Mikaelsson (drums).

Wat we voorgezet krijgen op het nieuwe album zijn tien furieuze death metal songs. Zo gaat het album van start met het felle “Black Dawn”, waarbij de song voorzien is van messcherpe riffs, felle blastbeats en brute zangpartijen van Jonny Pettersson. Wat opvalt zijn de invloeden van een band als Nile. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een uptempo nummer als “Cold Existence “. Tevens bevatten de songs het nodige instrumentale geweld, waarbij de muziek van Syn:Drom is voorzien van de nodige melodie en zijn er hier en daar subtiel enkele Oosterse riedels toegevoegd. De songs op ‘Iconoclasm’ zijn dan ook hard, technisch en voorzien van een dodelijke lading, welke gepresenteerd worden in een hoog tempo.

Al met al heeft de band een degelijk, Amerikaans klinkend album weten af te leveren zonder dat de band enige compromissen heeft gesloten. De productie, die in handen lag van de band zelf klinkt massief en glashelder. Fans van onder andere bands als Nile, Cryptopsy of zelfs Morbid Angel zouden deze band zeker eens moeten beluisteren.

Tracklist:
01. Black Dawn
02. A Silent Void
03. Cold Existence
04. The Filth Unmasked
05. Solitude Breeds Death
06. 13th Serpent
07. Reversion
08. Through Divine Intoxication
09. Iconoclastic View
10. Imposing as Gods Amongst Men

Line-up:
Jonny Pettersson - Vocals
David Karlsson - Guitar
Roger Bergsten - Guitar
Daniel Åsén - Bass
Daniel Mikaelsson – Drums

Koop nu Syn:Drom bij LARGE