SpitFire Devil’s Dance

Rookies + Kings / SPV

Website:

SpitFire

SpitFire is een Duits trio dat onlangs hun debuutalbum heeft uitgebracht. Nadat enkele labelmanagers van het Rookies + Kings label de band in het voorprogramma van de punk band Serum 114 zagen werd de band meteen getekend door het label. Eind 2012 verscheen de “Devil’s Dance EP” welke inmiddels is uitverkocht.

Het album gaat van start met het toepasselijke “Go!”, een stevig rock nummer voorzien van heldere, melodieuze vocalen en ronkende gitaren. Met “My Way” wordt het tempo nog wat verder opgevoerd, waarbij de song is voorzien van groovend gitaarwerk. Wat verder opvalt zijn de goed in het gehoor liggende gang-vocals. Ook de volgende songs zijn voorzien van stevige riffs en melodieuze zangpartijen, zoals “City Of The Sinners“ waarbij de riffs me wat aan een band als Volbeat doen denken. Luister echter ook eens naar het groovende “Kings Of Rock n Roll”, het hakkende “Enemy” of het punkachtige “Burn In Hell” dat het live ongetwijfeld goed zal doen. Het album wordt vervolgens in stijl afgesloten met het krachtige “King Kerosin”.

Met ‘Devil’s Dance’ heeft de band een zeer degelijk rock ’n roll album weten af te leveren voorzien van de nodige punk, rock en metal invloeden. Verder is het geluid en de productie is prima te noemen. Fans van bands als Social Distortion en Volbeat moeten deze band dan ook zeker eens gaan beluisteren.

Tracklist:
01. Go!
02. My Way
03. City Of The Sinners
04. Kings Of Rock n Roll
05. Hellfire
06. Roll The Dice
07. Take My Throne
08. Enemy
09. No Regrets
10. Burn In Hell
11. Rusted Crown
12. Devil’s Dance
13. King Kerosin

Line-Up:
Dick Dropkick - Lead vocals , Guitar
Johnny Jailbreak - Bass , Backing vocals
Nikk Nitro - Drums, Backing vocals

Koop nu SpitFire bij LARGE