Paradise Lost Tragic Illusion 25 (The Rarities)

Century Media Records

Website:

Paradise Lost

Paradise Lost bestaat 25 jaar, om deze gelegenheid kracht bij te zetten heeft Century Media Records (het huidige label van de band) een verzameling rariteiten, niet meer verkrijgbare B-kanten, covers en afwijkende songs en/of bonustracks op een schijfje gezet. Het album heeft dan ook de toepasselijke titel ‘Tragic Illusion 25 (The Rarities)’ meegekregen. De Britten hebben in het verleden nogal eens flink gewisseld van muziekstijl. Diversiteit staat dan ook voorop als je naar de oudere albums van Paradise Lost kijkt en de band draait dan ook niet voor niets al weer bijna 25 jaar mee. De band kende hoogtijdagen met het uitbrengen van de albums ‘Shades Of God’ (1992), ‘Icon’ (1993) en ‘Draconian Times’ (1995) echter met het uitbrengen van het album ‘Host’ in 1999 was de band het spoor volledig bijster. Met de release van ‘Paradise Lost in 2005 en het in 2007 verschenen album ´In Requiem´ had Paradise Lost zich hervonden en kon de band rekenen op positieve kritieken van zowel de pers als ook de fans. Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder en ook het voorlaatste werk, het sterke ‘Faith Divides Us – Death Unites Us’ uit 2009 en het meest recente ‘Tragic Idol’ uit 2012 konden mijn goedkeuring genieten.

Zo bevat het album covers van onder meer Spear Of Destiny en het emotionele “Missing” van Everything But The Girl. De nummers “Ending Through Changes” en de Spear Of Destiny cover “Never Take Me Alive” waren al op het laatste album ‘Tragic Idol’ te horen, maar verder bevat deze release een aantal prachtige uitvoeringen van onder andere “Last Regret” en “Faith Divides Us - Death Unites Us” in samenwerking met het Prague Orchestra. Als extraatje zijn dan ook twee oude songs opnieuw opgenomen, te weten “Gothic”, afkomstige van het gelijknamige album uit 1991 en “Our Saviour” van debuutalbum ‘Lost Paradise’ uit 1990.

Al met al is deze release zeer de moeite waard mocht je deze B kantjes, singles en rariteiten nog niet in huis hebben. De doorgewinterde fan die echter alles al heeft zal minder tevreden zijn, want om voor slechts twee opnieuw opgenomen songs deze release aan te schaffen gaat weer wat ver. Verder is de kwaliteit van het materiaal prima waardoor het de aanschaf meer dan de moeite waard maakt.

Tracklist:
01. Loneliness Remains
02. Never Take Me Alive (Spear Of Destiny cover version)
03. Ending Through Changes
04. The Last Fallen Saviour
05. Last Regret (Lost in Prague Orchestra Mix)
06. Faith Divides Us - Death Unites Us (Lost in Prague Orchestra Mix)
07. Cardinal Zero
08. Back On Disaster
09. Sons Of Perdition
10. Godless
11. Missing (Everything But The Girl cover version)
12. Silent Heart
13. Gothic (2013)
14. Our Saviour (2013)

Line-Up
Nick Holmes - Vocals
Greg Mackintosh - Lead Guitar
Aaron Aedy - Rhythm Guitar
Steve Edmondson - Bass Guitar
Adrian Erlandsson - Drums

Koop nu Paradise Lost bij LARGE