Mark My Words Indicators

Destroy Your World Inc

Website:

Mark My Words 

De uit Central Coast, Australië afkomstige hardcore band Mark My Words heeft onlangs hun debuut, getiteld ‘Indicators’ afgeleverd. De band werd in 2006 opgericht en na het verschijnen van de ‘Wastin Time … Pushing Buttons’ EP in 2009 heeft de band onder meer getoerd met acts als The Gost Inside, No Turning Back, Strenght Approach en Deez Nutz.

Na een kort, instrumentaal intro gaat het album van start met het felle “Directions”. Wat we te horen krijgen zijn krachtige zangpartijen, uptempo riffs, thrashy gitaarwerk en meerstemmige refreinen. Ook tijdens nummers als het uptempo “Abandoned” of het krachtige “Killing Machines” gaat de band er stevig tegenaan en zo is een nummer als “In Your Head” voorzien van enkele stevige breakdowns. Wat verder opvalt is dat de nummers van het eerste deel van het album behoorlijk snel zijn en dat de band tijdens nummers als “Indicators” de nadruk meer op kracht en groove heeft proberen te leggen.

Al met al weet de band er in een tijdsbestek van net iets meer dan een half uur zo’n tien songs doorheen te rammen die zeker niet slecht klinken. De hardcore scene van Australië lijkt mij nog groeiende en ik denk dat we nog vaker van deze band gaan horen. Fans van bands als Madball, Terror, The Gost Inside en No Warning nemen zeker eens de moeite om de band te beluisteren.

Tracklist:
01. Intro
02. Directions
03. Driftwood
04. Abandoned
05. Restless
06. In Your Head
07. Dead or Alive
08. Killing Machines
09. Indicators
10. Disciples
11. Never Again

Line-up:
Luke McComb
Ryan Russell
Michael Mathews
Jason Tzeegankoff
Adrian White

Koop nu Mark My Words bij LARGE