Jolly The Audio Guide To Happiness (part II)


InsideOut Music

Website :

Jolly

Het is inmiddels twee jaar geleden dat deel één van “The Audio Guide To Happiness (Part 1)” van de Amerikaanse progressieve band Jolly is verschenen. Deel twee, dat de toepasselijke titel ‘The Audio Guide To Happiness (part II)’ draagt is onlangs via InsideOut Music uitgekomen. Door enkele tegenslagen heeft deel twee wat langer op zich laten wachten, zo werd eind vorig jaar door orkaan Sandy het huis van drummer Louis Abramson, waarin zich tevens de repeteerruimte en studio van de band zich bevond verwoest.

Na het intro, in de vorm van “Guidance Three” gaat het album van start met het groovende “Firewell” waarbij de song is voorzien stevig gitaarwerk, een goed in het gehoor liggend refrein en melodieuze zangpartijen. Het volgende “You Against The World” is voorzien van zwevende melodieën, sfeervolle vocalen en een geslaagd reggae-intermezzo. Ook tijdens het mierzoete “Aqualand And The 7 Suns” gaat het er wat rustiger aan toe waarop de band er met “Dust Nation Bleak” weer stevig tegenaan gaat. Verder is ook deze nieuwe release een combinatie van moderne, progressieve rock en stevige metal, waarbij de band rustgevende melodieën, mixt met enkele stevige uitstapjes. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een nummer als “Despite The Shell” dat hiervan een goed voorbeeld van is. Het album wordt vervolgens op gepaste wijze afgesloten. Wat vooral opvalt, is de overeenkomst van zanger Anadale met Faith No More’s Mike Patton, maar ook de rest van de song vertoont enkele overeenkomsten met de eerder genoemde band.

Met ‘The Audio Guide To Happiness (Part 2)’heeft de band opnieuw een zeer divers, diepgaand en spannend album weten af te leveren. Na het eerste deel was het dan ook al duidelijk dat we hier met een zeer professionele band van doen hebben, die weten hoe ze een instrument vast moeten houden. Verder is de productie opnieuw van een hoog niveau, zo is het geluid modern en helder waarbij alle instrumenten en zanglijnen even duidelijk naar voren komen.

Tracklist:
01. Guidance Three
02. Firewell
03. You Against The World
04. Aqualand And The 7 Suns
05. Dust Nation Bleak
06. Golden Divide
07. Guidance Four
08. Lucky
09. While We Slept In Burning Shades
10. Despite The Shell
11. As Heard On Tape
12. The Grand Utopia

Line-Up:
Anadale - Guitar, Vocals
Joe Reilly - Keyboards
Anthony Rondinone - Bass
Louis Abramson – Drums

Koop nu Jolly bij LARGE