Deicide In The Minds Of Evil

Century Media Records

Website: Deicide

Op de valreep van 2013 is het elfde album van de deathmetal veteranen van Deicide verschenen via Century Media Records. Het album heeft de titel ‘In The Minds Of Evil’ meegekregen. Deicide behoeft onder de fans van old school death metal weinig introductie, de band werd immers 23 jaar geleden opgericht door bandleider Glen Benton. Door de jaren heen heeft de band diversen line-up wisselingen doorgemaakt, en werd de band geprezen, geroemd en weer uitgestoten. Dit laatste is mede de oorzaak van het afzeggen van diversen Europese tours en de wispelturigheid van de heer Benton. De laatste jaren bracht de band echter een aantal prima albums uit zoals ‘The Stench of Redemption’ (2006), ‘Till Death Do Us Part’ (2008) en het voorlaatste ‘To Hell with God’ (2011).

Zo gaat de band er op het nieuwe album er met het titelnummer “In The Minds Of Evil” bikkelhard tegenaan. Wat we te horen krijgen is een woeste Glen Benton die zijn krachtige vocalen uitspuwt over de vette, uptempo riffs. Verder zijn het vooral de bijna machinaal klinkende drumpartijen van Steve Asheim en de vele solopartijen van Kevin Quirion en Jack Owen die opvallen. Tijdens “Thou Begone” wordt het gaspedaal nog eens stevig ingetrapt en ook tijdens de rest van de songs gaat het er eigenlijk nooit rustig aan toe, behalve bij de twee afsluitende tracks “Kill The Light Of Christ” en “End The Wrath Of God”. Zo weet de band er in een tijdbestek van slechts vijfendertig munten elf nummers doorheen te rammen met als opvallendste tracks “Between The Flesh And The Void”, dat voorzien is van enigszins melodieus gitaarwerk. Ook het krachtige “Even The Gods Can Bleed” valt in positieve zin erg op.

Al met al heeft Deicide opnieuw een sterk album afgeleverd dat bol staat van typische, Amerikaans getinte deathmetal. Natuurlijk is het meer van hetzelfde, maar dat neemt niet weg dat het album vol staat met prima gitaarwerk, uitstekende solo’s en zeer krachtig drumwerk. Ook de zangpartijen van de heer Benton doen niet onder voor de albums van weleer. Verder is ook de productie prima in orde. Fans van de band zullen dan ook niet teleurgesteld worden en hebben het album dan ook al gewoon in huis.

Tracklist:
01. In The Minds Of Evil
02. Thou Begone
03. Godkill
04. Beyond Salvation
05. Misery Of One
06. Between The Flesh And The Void
07. Even The Gods Can Bleed
08. Trample The Cross
09. Fallen To Silence
10. Kill The Light Of Christ
11. End The Wrath Of God

Line-up:
Glen Benton – Vocals, Bass
Kevin Quirion - Guitar
Jack Owen - Guitar
Steve Asheim - Drums

Koop nu Deicide bij LARGE