Bombus The Poet And The Parrot

Century Media Records

Website:

Bombus

Het Zweedse Bombus werd in 2008 opgericht nadat een groep vrienden besloten om eens samen wat muziek te gaan maken. Het debuut werd in 2010 uitgebracht via uit Mourningwoord Records en tevens zijn er enkele singels en EP’s van de band verschenen. Onlangs is de band opgemerkt door Century Media Records en sinds 26 augustus ligt het album “The Poet And The Parrot” in de schappen. Het album werd opgenomen, gemixt en gemasterd in de Welfare Sounds Studio in Gothenburg. Volgens eigen zeggen maakt de band “no bullshit metal and hard rock served with a slice of punkrock energy” en heeft men zich laten inspireren door bands als Motörhead, The Melvins, Metallica, Entombed en Poison Idea.

Het album opent met het uptempo ”Enter The Night” waarbij de sound van de band me aan een mix van Motörhead en Peter Pan Speedrock doet denken. Zo is de song voorzien van krachtige riffs en rauwe zangpartijen. “The Poet And The Parrot” klokt meer dan zeven minuten en is daarmee het langste van het album. Na een instrumentaal deel, dat me wat aan Metallica’s “Call of Ktulu” doet denken, gaat de band verder met krachtige riffs en is de song voorzien van een rustig middenstuk waarna het tempo weer wordt opgevoerd. “Liars” is een krachtige, langzamere song waarbij de stoner en sludge invloeden duidelijk hoorbaar zijn. De snellere songs bevallen mij echter beter. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het punky “Apparatus”, of “Master The Reality” waarbij de band me wat aan WASP doet denken. Het afsluitende “Into The Fire” is een slepende song, voorzien van Black Sabbath gerelateerde riffs, donderende drumpartijen en krachtige zangpartijen.

Al met al weet de band een aardig album af te leveren. De songs zijn simpel maar doeltreffend, waarbij het gitaarwerk zo nu en dan thrashy uit de hoek komt en voorzien is van de nodige melodie. Verder zijn de zangpartijen rauw en hier en daar wat eentonig maar dat mag de pret niet drukken. Fans van eerder genoemde band moeten deze band zeker eens een kans geven.

Tracklist:
01. Enter The Night
02. The Poet And The Parrot
03. Liars
04. A Safe Passage
05. Apparatus
06. Let Her Die
07. Master The Reality
08. Into The Fire

Line-up:
Fredrik Berglund - Guitar, Vocals
Mattias Jacobson - Guitar, Vocals
Peter Asp - Drums
Jonas Rydberg – Bass

Koop nu Bombus bij LARGE