Arabrot Arabrot

Fysisk Format

Website:

Arabrot

Half augustus is het inmiddels zesde album ‘Arabrot’ van de gelijknamig Noorse noise-rock band verschenen. Arabrot werd in 2001 opgericht en bracht door de jaren heen diverse album’s en EP’s uit. Het voorlaatste album ‘Solar Anus’ uit 2011 leverde de band zelfs een Noorse Grammy op. De bandnaam is afkomstig naar een vuilnisbelt in Haugesund, een plaats waar de band oorspronkelijk vandaan komt. Naar eigen zeggen is de band beïnvloed door acts als Melvins, The Birthday Party en Swans. Naast het maken van muziek met Arabrot houdt het duo zich bezig met het maken van film muziek en zijn ze ook actief in enkele nevenprojecten zoals Nernes Skagen. Het nieuwe album werd geproduceerd door Steve Albini (Nirvana, High on Fire, The Jesus Lizard), die het album van een zompig geluid heeft voorzien.

Zo gaat het album van start met midtempo “Ha-Satan Dêofol”, waarbij het duo ons een mix voortzet van chaotische riffs en kwaadaardig, fluisterde zangpartijen. Ook de volgende songs zijn maar moeilijk te omschrijven, zo bevatten de songs schreeuwerige zangpartijen die worden afgewisseld met diverse stemmen die variëren van hoge vocalen tot krijsende screams. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het uptempo “Arrabal's Dream” waarbij Laura Peasants van Kylesa de gastvocalen verzorgt. Ook nummers als het afwisselende “Drawing Down The Moon” en “The Horns Of The Devil Grow”, dat voorzien is van metal gerelateerde riffs, mogen genoemd worden. Verder valt het niet mee om de muziek te beschrijven van deze eigenzinnige band. Instrumentaal zijn de songs nog wel te begrijpen. Zo zijn de song veelal voorzien van felle, gruizige riffs en donderende drumpartijen. Het geheel wordt daarbij gemixt met de nodige noise en veelal krijsende, huilerige en boosaardige zangpartijen.

Arabrot heeft met deze release opnieuw een krachtig album weten af te leveren dat de fans van noise-rock en sludge metal zeker zal kunnen bekoren. Het album vergt echter meerdere luisterbeurten om in zijn geheel te kunnen doorgronden. Fans van het genre weten dan ook genoeg.

Tracklist:
01. Ha-Satan Dêofol
02. Throwing Rocks At The Devil
03. Arrabal's Dream
04. Blood On The Poet
05. Dedication
06. Blood On Bunny
07. Drawing Down The Moon
08. The Horns Of The Devil Grow
09. The Bitter Tears Of Könt
10. Mænads

Line-up:
Kjetil Nernes - Vocals, Guitars
Vidar Evensen – Drums

Koop nu Arabrot bij LARGE