Alpha Tiger Beneath The Surface


Century Media Records / EMI Music

Website :

Alpha Tiger 

Eind januari is tweede album van de Duitse formatie Alpha Tiger, getiteld ‘Beneath The Surface’ via Century Media Records verschenen. De band werd in 2007 opgericht onder de naam Satin Black, waarmee in 2008 het album ‘Harlequin’ werd uitgebracht. In 2011, na enkele bezettingswisselingen besloot men de naam van de band echter te veranderen in Alpha Tiger. In datzelfde jaar verscheen vervolgens het debuut ‘Man Or Machine’ dat op positieve kritieken kon rekenen. Daana werd er uitgebreid getoerd, zo was de band onder meer te zien op het Duitse rockhard festival en als voorprogramma van het Amerikaanse WASP.

Het geluid van de band ligt net als vele nieuwkomers zoals Enforcer, Steelwing, White Wizzard en Holy Grail in het old school jaren tachtig heavy metal straatje. Zo gaat het album na een kort intro van start met het snelle ‘The Alliance’. Wat we voorgeschoteld krijgen is een pakkende song, voorzien van hakkende riffs, krachtige drumpartijen en hoge zangpartijen van Stephan Dietrich. Ook het volgende “From Outer Space” is een lekkere uptempo song, wat verder opvalt is het spetterende gitaarwerk en de pakkende zanglijnen die tevens voorzien zijn van enkele achtergrondkoortjes. “Waiting For A Sign” gaat vervolgens van start met een wat rustiger tempo, maar met “Beneath The Surface” en “Along The Rising Sun” gaat de band weer verder in de hoogste versnelling. Verder bevat het album een aantal rustpuntjes zoals het midtempo “Eden Lies In Ruins”. De kracht van de band zit hem echter in de meer uptempo songs zoals. Ook het afsluitende “We Came From The Gutter” is een zeer degelijke song, die me wel wat doet denken aan een combinatie van Priest en Queensr˙che.

Al met al weet Alpha Tiger met ‘Beneath The Surface’ een degelijk album af te leveren. Natuurlijk, echt origineel is het materiaal van de band niet, namen van bands als Helloween, Queensr˙che, Judas Priest en Iron Maiden komen dan ook meerdere malen bovendrijven. Dat neemt echter niet weg dat de band overtuigend en zelfverzekerd overkomt. Wat betreft de productie van het album, deze klinkt gelukkig wel modern en fris waardoor het album prima weg luistert. Fans van eerder genoemde bands, en jaren tachtig old-school heavy metal halen deze release dan ook gewoon in huis.

Tracklist:
01. Intro
02. The Alliance
03. From Outer Space
04. Waiting For A Sign
05. Beneath The Surface
06. Along The Rising Sun
07. Eden Lies in Ruins
08. Rain
09. Crescent Moon
10. We Came From The Gutter

Line-up:
Stephan Dietrich – Vocals, Piano
Peter Langforth – Guitar, Backing Vocals
Alexander Backasch – Guitar
Dirk Frei – Bass
David Schleif – Drums

Koop nu Alpha Tiger bij LARGE