Whirr Pipe Dreams


Tee Pee Records

Website :

Whirr

Het album ‘Pipe Dreams’ van de uit San Fransisco afkomstige shoegaze band Whirr is op 13 maart uitgekomen via Tee Pee Records. Nu wist ik nog niet eens dat er ook en genre bestond dat shoegaze heet. Na eens op internet gezocht te hebben blijkt dat dit genre wordt gekenmerkt door de grootse en sferische "gitaar-wall of sound" waaronder dromerige melodieën schuilgaan. Verder zijn de vocalen moeilijk te onderscheiden van de instrumenten omdat deze luider dan de vocalen gemixt zijn. ‘Pipe Dreams’ is het tweede album van het zweverige zestal, dat voorheen onder de noemer Whirl door het leven ging.

Na het beluisteren van het album blijkt dat dit dan ook niet echt veel met metal te maken heeft. De hierboven omschrijving van shoegaze klopt dan ook redelijk. De veelal rustige nummers worden gekenmerkt door de wall of sound van rondzingende gitaren, krachtige drumpartijen, synthesizer klanken en veel dromerige, vrouwelijke vocalen.

Wat mij betreft klinkt het allemaal erg poppy, en redelijk radiovriendelijk. Ik ben dan ook niet echt onder de indruk van deze band, maar de fans van het genre zullen er ongetwijfeld van smullen. De doorsnee metalhead kan deze release echter gewoon overslaan.

Tracklist:
01. Reverse
02. Junebouvier
03. Bogus
04. Flashback
05. Formulas And Frequencies
06. Home Is Where My Head Is
07. Toss
08. Hide
09. Wait
10. Reverie

Koop nu Whirr bij LARGE