The Assemble Head In Sunburst Sound Manzanita


Tee Pee Records / Gordeon Music

Website :

The Assemble Head In Sunburst Sound

Afgelopen juli is het nieuwe album van het uit San Francisco afkomstige The Assemble Head In Sunburst Sound uitgekomen via Tee Pee Records. Het album heeft de titel ‘Manzanita’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2009 stammende ‘When Sweet Sleep Returned’.

Wat we voorgeschoteld krijgen is een combinatie van moderne rock, blues en countryrock voorzien van enige psychedelische jaren 60 invloeden. Zo opent het album met “L.A. Sacrifice “, dat voorzien is van psychedelische riffs, heavy basswerk en degelijke drumpartijen. Tijdens “(Gone) 'Round the Corner” slaat de band vervolgens een wat andere weg in, de sound is wat meer countryrock gerelateerd en tevens zijn de riffs wat meer uptempo. Tijdens de volgende songs is het vooral het instrumentale gitaar en basswerk dat overheerst. De zangpartijen staan dan ook wat meer op de achtergrond. Tijdens “Green Meadow Slowdown” hebben de zangpartijen echter weer een wat prominentere rol en hebben de instrumenten een cleaner geluid. Het album wordt vervolgens afgesloten met het degelijke “Low Island Blues”, waarbij vooral het groovende basswerk en de krachtige gitaarsolo opvallen.

Wat mij betreft heeft de band een prima album uitgebracht, voorzien van niet al te ingewikkelde rock, maar daarentegen wel heerlijk catchy, groovend en krachtig. Precies zoals rock dan ook bedoeld is, heerlijk om naar te luisteren. Het album is dan ook een aanrader voor fans van bands als Hawkwind, Pink Floyd en Black Mountain.

Tracklist:
01. L.A. Sacrifice
02. (Gone) 'Round the Corner
03. Blue Wire
04. Sunshine
05. Ghost String
06. Slithery Thing
07. Green Meadow Slowdown
08. The Flume
09. Low Island Blues

Koop nu TAHISS bij LARGE