Running Wild Shadowmaker


Steamhammer / SPV

Website :

Running Wild

Na afwezigheid van nog geen drie jaar is het Duitse Running Wild terug aan het front met een nieuw album, getiteld ‘Shadowmaker’, de opvolger van het uit 2005 stammende ‘Rogues en Vogue’. In 2009 werd onder leiding van bandleider Rock ´n Rolf het afscheid van de band groots gevierd met een afscheidsoptreden op het prestigieuze Wacken Open Air festival. Running wild kan gezien worden als de eerste “pirate metal” band dat ingeluid werd met het uit 1987 stammende album ‘Under Jolly Roger’. Sindsdien heeft de band in thuisland Duitsland een behoorlijke fanbase weten op te bouwen. In Nederland is de band echter nooit echt groot geweest en of dat met deze release dan zal gaan lukken betwijfel ik dan ook.

Wat we op deze release voorgeschoteld krijgen wijkt nauwelijks af van het voorgaande werk van de band. Zo is opener “Piece Of The Action” voorzien van catchy riffs en simpele zanglijnen die goed in het gehoor liggen. Ook de volgende tracks “Riding On The Tide” en “I Am Who I Am” liggen in hetzelfde straatje. Wat mij echter altijd heeft tegengestaan met Running wild is het accent van zanger Rolf en de simpele teksten. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een nummer als “Me & The Boys”, waar Rolf enthousiast zingt: “Me and the boys, we love that noise. Me and the boys we’re going crazy, me and the boys we made that noise, cause Rock ’n Roll is our choice”. Natuurlijk blijven dit soort teksten na een keer luisteren meteen hangen, maar echt inhoud bevatten ze niet. Wat we verder te horen krijgen zijn een tiental heavy metal songs, voorzien van simpele riffs en zo nu en dan degelijk solowerk. Echte uitschieters bevat het album niet, of het moet het uptempo “Shadowmaker” zijn of het afsluitende “Dracula” dat als enige song op het album wat afwijkt van de Running Wild standaard.

De doorstart die Running Wild met ‘Shadowmaker’ maakt is er één waar ze in Duitsland met smart op hebben zitten wachten. Het album bevat echter weinig originaliteit, maar klink zeer herkenbaar. De echte fan van Running Wild kan dan ook tevreden zijn met deze terugkeer. Het album is verkrijgbaar als normale CD, welke is aangevuld met een extra DVD, daarnaast is er tevens dubbel LP verschenen en is er ook gelimiteerde boxset te koop.

Tracklist:
01. Piece Of The Action
02. Riding On The Tide
03. I Am Who I Am
04. Black Shadow
05. Locomotive
06. Me & The Boys
07. Shadowmaker
08. Sailing Fire
09. Into The Black
10. Dracula

Line-up:
Rolf Kasparek - Vocals, Guitar
Peter Jordan – Guitar

Koop nu Running Wild bij LARGE