Rise and Fall Faith


Deathwish Inc.

Website :

Rise and Fall

‘Faith’ is de titel van alweer het vierde album van de Belgische hardcoreband Rise and Fall en dat ondanks dat de band pas sinds 2002 bestaat. Het is daarmee dus wel duidelijk dat Rise and Fall een hardwerkende band is want naast deze albums heeft de band live ook zijn mannetje gestaan. Zo toerde de band onder meer door Europa en de USA in het voorprogramma van bands als Blacklisted, FVK (voormalig Cro-Mags), Comeback Kid, Iron Age en Converge.

Vanaf opener “A Hammer And Nails” tot het afsluitende “Faith / Fate” trekt de band fel van leer. Binnen een half uur weet de band er dan ook tien nummers doorheen te jagen met slechts een sporadisch rustpuntje, zoals tijdens het midtempo “Things Are Different Now”. De rest van de songs zijn vooral voorzien van rauwe, harde en meedogenloze hardcore. De band weet een behoorlijke geluidsmuur van lompe gitaarriffs en krachtige drumpartijen op te trekken. Het zijn echter de brute en felle zangpartijen van Björn die het geheel afmaken. Zijn vocalen zijn dan ook behoorlijk intens, luister bijvoorbeeld maar eens naar het razendsnelle “Hidden Hands”, dat tevens en korte solo van gitarist Cedric bevat.

Al met al weet de band met ‘Faith‘ een zeer degelijk, krachtig en vooral eerlijk hardcore af te leveren. Het geluid is wat hardcore begrippen betreft prima, hard en zuiver zijn hier de kernwoorden. Rise and Fall bewijst met deze release dan ook aan de top van de Europese hardcore scene te staan.

Tracklist:
01. A Hammer And Nails
02. Deceiver
03. The Gallows Await
04. Burning At Both Ends
05. Things Are Different Now
06. Breathe
07. Hidden Hands
08. Escapism
09. Dead Weight
10. Faith / Fate

Line-up:
Björn - Vocals
Cedric - Guitar
Vince - Bass
Wim - Drums

Koop nu Rise and Fall bij LARGE