Naumachia Black Sun Rising (re-release)


Witching Hour Productions

Website :

Naumachia

Beter te veel dan te weinig promotie moet Witching Hour Records gedacht hebben. Al in 2009 kwam dit album van de Polen al uit, maar het wordt nu opnieuw in de markt gezet. De band is intussen versterkt met een nieuwe drummer en al bezig met nieuw materiaal.
Naumachia maakt een mix tussen black en death metal met een sausje van keyboards er overheen.

 

In de begeleidende promo-brief heet dat ‘innovative keyboard soundscapes’, ik zou het liever irritant achtergrondgeneuzel hebben genoemd. De keyboards voegen de helft van de tijd weinig toe aan het geheel van de muziek. Wellicht is dat om te verbloemen dat de rest van de muziek ook niet zo innovatief te noemen is, ondanks dat het technisch niet heel slecht in elkaar zit. De band kan wel degelijk spelen. Echter is de muziek niet heel spannend te noemen, en de agressie die er in zit komt af en toe, wederom door het keyboard, niet treffend genoeg over.

Mensen die echter van de Poolse gitaarsound houden, of wel keyboards bij hun death metal kunnen waarderen zouden deze band ook zeker moeten bekijken. Fans van bijvoorbeeld Vesania zouden hiermee goed uit de voeten kunnen. Voor veel andere mensen is het keyboard net wat te overheersend en de rest van de instrumenten net wat te on-spannend. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Inward Spiral
02. Egomaniac Frenzy
03. Mortification Study
04. Voyeristic Life Abuser
05. Fornicatrix
06. Iconography of Pain
07. Sedated Daimona
08. Abreaction
09. Act of Renunciation

Line-up:
Armand – Guitar
Soyak – Guitar, Vocals
Mortifer – Bass
VX – Keyboards
Icanraz – Drums

Koop nu Naumachia bij LARGE