Nashville Pussy From Hell to Texas Live and Loud in Europe


Steamhammer / SPV

Website :

Nashville Pussy

Onvermoeibaar als ze zijn stort Nashville Pussy zich van de ene in de andere tour, spelen tot je er letterlijk bij neer valt en iedere dag weer een topshow neerzetten lijkt het motto van de band. De band heeft de laatste jaren dan ook een behoorlijke live reputatie weten op te bouwen. Eind januari, begin februari toerde Nashville Pussy weer eens door Europa. Echter omdat de band nog geen nieuw materiaal heeft opgenomen heeft Steamhammer / SPV het uit 2009 stammende album ‘From Hell to Texas’ opnieuw uitgebracht, waarbij de songs van een nieuwe mix en nieuwe volgorde zijn voorzien.

De review van dit album valt hier te lezen, en wat betreft de nieuwe mix. Dat moet je zelf maar gaan luisteren, want aan de toegestuurde mp3’s valt niet veel eer te behalen als het op kwaliteit aankomt ten opzichte van een echte cd.

Om de verkoop nog wat te stimuleren en het album ook voor de fans aantrekkelijk te maken is er aan het originele album tevens een 16 tracks tellende live cd aan toegevoegd. De opnames stammen van de laatste Europese tournee van de band. Zo krijgen we nummers te horen uit Spanje, Tsjechië en natuurlijk ook Nederland. Waarbij de vier tracks van de show in Deventer voor de Nederlandse fans het interessantste zijn. Wat betreft de kwaliteit van de live opnames, deze zijn heerlijk rauw zoals de band live klinkt. Niks geen overdubs in de studio, gewoon rock ‘n rol zoals het hoort. Echter omdat de nummers van verschillende shows afkomstig is lopen de overgangen niet geheel soepel, maar de essentie van de live show van Nashville Pussy blijft behouden en dat is wat telt.

Fans van de band die ‘From Hell to Texas’ nog niet in huis hebben twijfelen dan ook geen moment, en voor wie de band nog niet kent maar wel van rauwe, in your face rock 'n' roll houdt neemt zeker eens de moeite deze band te checken.

CD 1 "From Hell To Texas"

01. From Hell To Texas
02. Drunk Driving Man
03. Ain`t Yo Business
04. I´m So High
05. Late Great USA
06. Speed Machine
07. Dead Men Can`t Get Drunk
08. Why Why Why
09. Lazy Jesus
10. Stone Cold Down
11. Pray For The Devil
12. Give Me A Hit Before I Go

CD 2 "Live And Loud In Europe"

01 Say Something Nasty - Durango, Spain
02 From Hell to Texas - Prague, Czech Republic
03 Aint Your Business - Bratislava, Slovakia
04 Piece of Ass - Vigo, Spain
05 Come On, Come On, Come On - Prague, Czech Republic
06 Hate and Whiskey - Prague, Czech Republic
07 Late Great USA - Prague, Czech Republic
08 I'm So High - Ris Orangis, France
09 Struttin Cock - Weinheim, Germany
10 Snake Eyes - Deventer, Netherlands
11 I'm the Man - Deventer, Netherlands
12 Why Why Why - Deventer, Netherlands
13 the Bitch Just Kicked Me Out - Vigo, Spain
14 Drunk Drivin' Man - Bratislava, Slovakia
15 Go Motherfucker Go - Deventer, Netherlands
16 Goin' Down - Bratislava, Slovakia

Line-Up:
Blaine Cartwright – Vocals, Guitars
Ruyter Suys – Guitars
Karen Cuda – Bass
Jeremy Thompson – Drums