Besatt Tempus Apocalypsis


Withchinghour Productions

De Poolse blackmetal band Besatt bestaat inmiddels al zo’n twintig jaar en bracht in deze periode zo’n acht albums uit, waarvan ‘Tempus Apocalypsis ’het laatste wapenfeit is.

Het album gaat van start met het snelle “Seals Of Hate”, de songs is voorzien blastende drumpartijen, krijsende zangpartijen en verschillende breaks en tempowisselingen. Wat verder opvalt zijn de felle gitaarsolo’s en het krachtige drumwerk. Qua snelheid doet de band er tijdens het volgende “Trumpets Of Desecration” nog een schepje bovenop. Ook tijdens “There...” trapt de band eens flink het gaspedaal in, waarbij de nodige breaks voor aangename rustpuntjes zorgen. Muzikaal zit het allemaal wel goed, en zoals een goede black metal band betaamt gaan de teksten over de verheerlijking van Satan. De songs zijn verder behoorlijk gitaar georiënteerd, luister bijvoorbeeld maar eens naar het openingsstuk van “War Gathering”, of het krachtige “Queen Babylon”. Verder razen de overige tracks in volle snelheid voorbij om met het toepasselijke “The Final Battle” te finishen.

Met ‘Tempus Apocalypsis’ weet de band een redelijk blackmetal album af te leveren zonder dat de band al te veel opvalt, zowel in positieve als negatieve zin. De productie is verder zeer helder, dit in tegenstelling tot veel old-school black metal bands waarbij het vaak lijkt alsof de songs in een grot zijn opgenomen. Al met al luistert dit album, ondanks het gebrek aan originaliteit toch prima weg.

Tracklist:
01. Seals Of Hate
02. Trumpets Of Desecration
03. Fallen
04. There...
05. War Gathering
06. Seven Great Plagues
07. Queen Babylon
08. The Prophecy
09. The Final Battle

Line-up:
Beldaroh - Vocals, Bass
Devastate - Drums
Deadlight - Guitars

Koop nu Besatt bij LARGE