Baroness Yellow and Green


Relapse Records

Website :

Baroness

Baroness, nu alle kleuren van de regenboog. Het zou zomaar hun slogan kunnen zijn, want na rood en blauw, krijgen we nu geel en groen voor onze kiezen. Dit klinkt allemaal wat heftiger dan het is, want ik denk dat zelfs mijn vriendin dit leuk zou vinden. Was Blue Record nog mijn ultieme zomerplaat 3 jaar terug, nu kan ik u vertellen, met metal heeft de nieuwe Baroness niet zoveel meer te maken.

Denk eerder terug aan het begin van de jaren negentig toen grunge zijn hoogtijdagen vierde. Zeker het ‘Green’ album is in mijn ogen geen metal meer, maar puur rock/grunge. Daar staan dan ook de mindere nummers op. Zeker nog een paar aardige nummers, maar ook meer vullers, zoals “Mtns. (The Crown & Anchor)”. Dat doet me veel minder en dat vind ik jammer. Vooral omdat op ‘Yellow’ album zeker toffe nummer staan zoals “Take My Bones Away” en “Cocainum”. Prima rockers, en misschien had ik dan ook wel teveel gewacht. Wat mij zo aansprak in de vorige was het liedjes georienteerde, pakkende geluid wat Baroness produceerde. Dat is een heel eind weg, zeker op de tweede plaat van dit werkje.

Maar om nu te spreken van slechte platen? Zeker niet, het niveau daalt zeker niet onder de 7, en de jongens weten hoe ze hun instrumenten vast moeten houden. Ik had er denk ik meer en wat anders van verwacht. En na een aantal luisterbeurten kan ik dit zeker waarderen, maar een blinde aanschaf zou ik dit niet noemen. (Koos van Marle)

70/100

Tracklist Yellow album:
01. Yellow Theme
02. Take My Bones Away
03. March To The Sea
04. Little Things
05. Twinkler
06. Cocainium
07. Back Where I Belong
08. Sea Lungs
09. Eula

Tracklist Green album:
01. Green Theme
02. Board Up The House
03. Mtns. (The Crown & Anchor)
04. Foolsong
05. Collapse
06. Psalms Alive
07. Stretchmarker
08. The Line Between
09. If I Forget Thee, Lowcountry

Line-up:
John Baizley - Lead vocals, Guitar, Bass, Keyboards
Peter Adams - Vocals, Guitar
Allen Blickle - Drums

Koop nu Baroness bij LARGE