Astra The Black Chord


Rise Above Records

Website :

Astra

Via Rise Above Records zal op 16 april het tweede album van de uit San Diego afkomstige band Astra uitkomen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2009 uitgebrachte debuutalbum ‘The Weirding’. De band werd in 2006 opgericht, en wat de band ons voorzet is progressieve psychedelische rock waarbij de jaren zeventig niet geschuwd worden.

Het album gaat rustig van start met het negen minuten durende, instrumentale “Cocoon“, waarmee de band de luisteraar bedient met progressief gitaarwerk, prachtige melodieën, meeslepende ritmes en psychedelische klanken. Tijdens het ruim vijftien minuten durende “The Black Chord” doet de band er nog een schepje bovenop. Naast de al eerder genoemde ingrediënten is de song tevens voorzien van spacy gitaarwerk, melodieuze zangpartijen en afwisselende synthesizer en piano partijen. Naast de progressieve klanken is de sound van Astra tevens behoorlijk beïnvloed door diversen bands uit de jaren zeventig als Hawkwind, Uriah Heep, maar ook bandnamen als Yes en King Crimson komen boven drijven. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een nummer als het mooie ‘Drift’, of het ruim negen minuten durende ’Barefoot In The Head’ dat het album afsluit, waarbij ik dan weer moet denken aan een band als Pink Floyd.

‘The Black Chord’ is een afwisselend album, waarmee fans van progressieve jaren zeventig rock prima mee uit de voeten kunnen. Wat betreft het geluid van het album, hier is niets mis mee en dit is dan ook zuiver en helder. Het album zal naast de gewone cd versie ook op vinyl uitkomen, eigenlijk de enige manier om dit album echt te beleven.

Tracklist:
01. Cocoon
02. The Black Chord
03. Quake Meat
04. Drift
05. Bull Torpis
06. Barefoot In The Head

Line-up:
Richard Vaughan – Vocals, Guitars, Keyboards
Conor Riley – Vocals, Guitars, Keyboards
Brian Ellis – Guitars, Moog Synthesizer
Stuart Sclater – Bass Guitar
David Hurley – Drums, Percussion, Flute

Koop nu Astra bij LARGE