Weird Owl Build Your Beast A Fire


Tee Pee Records

Website :

Weird Owl

Eind augustus is het tweede album van het uit New York afkomstige Weird Owl verschenen via TeePee Records. Het album heeft de titel ‘Build Your Beast A Fire’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2009 stammende debuut ‘Ever The Silver Chord Be Loosed’. Volgens eigen zeggen is de band beďnvloed door bands als Crazy Horse, Neil Young, 13th Floor Elevators en Pink Floyd, oftewel jaren zeventig rock met een flinke dosis psychedelische invloeden.

Het album bevat vijftien, overwegend mid-tempo jaren zeventig rock songs, voorzien van degelijk gitaarwerk, rustgevende zangpartijen en diversen keyboard en synthesizer effecten waarbij de band een prima sfeer weet te creëren. Wat mij echter een beetje tegenstaat is dat het er nooit echt stevig aan toe gaat. Verder zit er niet echt veel verschil tussen de onderlinge songs, of het moet het enigszins psychedelische “Parallax Eyes” zijn, maar echt spannend wordt het nooit. Echte uitschieters zijn er dan ook niet te vinden op het album. In een tijdsbestek van zo’n veertig minuten zit het album er vervolgens alweer op, waarbij enkele van de vijftien nummers net iets langer dan een minuut duren.

Met ‘Build Your Beast A Fire’ heeft Weird Owl een rustgevend album afgeleverd. Fans van het hardere metal werk kunnen deze release gemakkelijk laten liggen, maar ben je op zoek naar iets rustigers voor bij het kampvuur dan is dit een prima release om mee thuis te komen.

Tracklist:
01. No Time nor No Space
02. Up from the Root
03. Stral Proj
04. Tiny Sleeping Animals
05. Mirrors in the Mud
06. Parallax Eyes
07. Build Your Beast a Fire II
08. Saucer-Shaped Shadow
09. Skin the Dawn
10. Two-Headed Brother
11. Horn Antler Tusk
12. Mountains on Top of Buried Stars
13. Space Bolero
14. What We See What We Know
15. Build Your Beast a Fire I

Line-up:
John Cassidy - Keyboard, Synth
Kenneth Cook - Bass, Keyboard, Synth, Back-Up Vocals
Sean Reynolds - Drums, Percussion
Jon Rudd - Guitar
Trevor Tyrrell - Vocals, Guitar