The Soulshake Express Join The Carnival


Bad Reputation Records / Suburban

Website :

The Soulshake Express

Het Zweedse The Soulshake Express werd in 2003 opgericht en het debuut van de band in de vorm van ‘Heavy Music’ verscheen in 2007. Inmiddels heeft de band een nieuw album ingeblikt, getiteld ‘Join The Carnival’ dat op 23 februari via Bad Reputation Records is verschenen.

Net als het debuut brengt de band ons stevige jaren zeventig rock. Het album opent dan ook met het degelijke “Barking Up The Wrong Tree”, een uptempo rock song voorzien van krachtige gitaarriffs en prima zangpartijen. Verder bevatten de songs de nodige orgel partijen en gedreven bassriffs. Luister bijvoorbeeld maar eens naar “Join The Carnival”, dat rustig van start gaat, maar door een prima opbouw uitgroeit tot een zeer aanstekelijke song. Verdere uitschieters op het album zijn onder andere de degelijk uitgevoerde nummers als “Ghost Of Jim Jones”, het rauwe “The Man With The Cane” of het groovende “High And Dry waarmee het album wordt afgesloten.

Kort Samengevat heeft The Soulshake Express met ‘Join The Carnival’ een degelijk en eerlijk rock album afgeleverd. Wat betreft het geluid en de productie van dit album, dit is gewoon zoals het hoort maar verder ook niet meer dan dat. Ondanks dat er op dit album geen echte uitschieters terug te vinden zijn, luistert het in ieder geval lekker weg.

Tracklist:
01. Barking Up The Wrong Tree
02. Fired Up
03. Intermission I
04. Join The Carnival
05. White Dots
06. Ghost Of Jim Jones
07. I’ve Got Soul
08. Come On
09. Intermission II
10. The Hambourg Limp
11. The Man With The Cane
12. High And Dry

Line-up:
David Eriksson - Lead Guitar, Vocals
Marcus Andersson – Rhythm Guitar
Robert Schlyter – Bass Guitar
Joakim Eriksson – Drums, Percussion
Martin Hammer – Organs, Percussion