The Flairs Nothing To Lose


Bad Reputation Records / Suburban

Website :

The Flairs 

Het nieuwe album ‘Nothing To Lose’ van het voor mij onbekende, uit Vancouver afkomstige The Flairs is op 23 februari via Bad Reputation Records uitgekomen. De band werd in 2002 opgericht en bestaat naast bassist Ryan Hanna uit drie vrouwen, te weten Dawn Mandarino (Vocals, Guitar), Gillian Hanna (Lead Guitar) en Jen Foster (Drums). In 2006 bracht de band het debuut ‘Shut Up and Drive’ uit waarmee de band succes wist te oogsten in Canada, Amerika en Indonesië.

Het album gaat van start met “The Scene”, warbij de band ons een mix van rock en pop voorschotelt, voorzien van een rauw randje. Het volgende “Nothing To Lose” is een aanstekelijke song, voorzien van catchy zangpartijen en degelijk gitaarwerk. “Hostage” is dan een rustige semi ballad waarna de band er weer stevig tegenaan gaat met het krachtige “On The Run”. Ook de rest van de songs liggen in hetzelfde straatje, waarbij de songs vooral gedragen worden door de goed in het gehoor liggende zangpartijen van Dawn Mandarino. Luister maar eens naar het zoete “The Wrong Track”, het pakkende “You'll Never Know” of het uptempo “Kill Me With Kindness”. Verder komen we dan nog de rauwe cover van Billy Idol’s “Rebel Yell” tegen, welke mij overigens wel kan bekoren. Het album wordt hierna op toepasselijk wijze afgesloten met het aanstekelijke “The End”.

Al met al weet de band met ‘Nothing To Lose’ een prima rock album af te leveren. Het geluid is verder goed en er valt niets op aan te merken. Wat betreft de songs op het album, het zijn geen echte krakers, maar slecht is het ook niet. Het is dan ook geen straf om het album enkele malen te beluisteren maar daarna is de koek echt op.

Tracklist:
01. The Scene
02. Nothing To Lose
03. Hostage
04. On The Run
05. Catch My Breath
06. The Wrong Track
07. You'll Never Know
08. Perfect One
09. Kill Me With Kindness
10. Rebel Yell
11. The End

Line-up:
Dawn Mandarino – Vocals, Guitar
Gillian Hanna - Lead Guitar, Vocals
Ryan Hanna - Bass
Jen Foster – Drums, Vocals