Supercharger That's How We Roll


VME

Website :

Supercharger

Supercharger is een Zweedse band die in oktober 2009 het debuut’ Handgrenade Blues’ uitbrachten. De band heeft echter niet stil gezeten en inmiddels ligt het nieuwe album, dat de titel ‘That's How We Roll’ alweer in de schappen. Het geluid van de band ligt ergens tussen southern achtige rock en hardrock gemixt met enige country en blues invloeden.

De band gaat stevig van start met “Heart On Overdrive”, een degelijke rock song van gierend gitaarwerk en prima zangpartijen. Ook het volgende “Rise And Fall” knalt er goed in en is een degelijke, uptempo song. Het poppy “Are You Satisfied?” steekt vervolgens behoorlijk af naast de eerste twee songs op het album. “You Disgust Me” bevat dan weer wat meer Southern invloeden, waarna “Mrs. Ferguson” voorzien is van een behoorlijke dosis country en western effecten. Met het ronkende “That’s How I Roll” gaat de band er dan weer wat steviger tegenaan. Tijdens het enigszins rustige “Redemption Song” is het Mia Coldheart van Crucified Barbara die zanger Mikkel Neperus bijstaat. De song mist echter net de nodige kracht om lekker te rocken. Gelukkig weet de band met nummers als “Rulers Of The Day“, “Aim High” en het catchy “Roll The Dice” nog wel dampende rock ’n roll songs af te leveren. Het album wordt vervolgens afgesloten met de semi ballad “Sunrise Over Reeperbahn“.

Al met al levert de band een degelijk album af. Echter met de uitstapjes naar country en blues komt de band net wat rustiger uit de hoek zetten waarmee de band zich duidelijk richt op een breder publiek. De productie van het album lag overigens in handen van Kristian Thomasen (Black City, Tue West) en hier valt verder niks op af te dingen.

Tracklist:
01. Heart On Overdrive
02. Rise And Fall
03. Are You Satisfied?
04. You Disgust Me
05. Mrs. Ferguson
06. That’s How I Roll
07. Redemption Song
08. Rulers Of The Day
09. From Another Planet
10. Aim High
11. Roll The Dice
12. Sunrise Over Reeperbahn

Line-up:
Brian Jensen - Bass
Mikkel Neperus - Vocals
Thomas Pedersen - Guitar
Thomas Buchwald - Guitar
Schlagzeug - Benjamin Funk - Drums
Lars Rygaard – Organ, Harmonica