Six Reasons To Kill Architects Of Perfection


Massacre Records

Website :

Six Reasons To Kill

Het album ‘Architects Of Perfection’ van de metalcore band Six Reasons To Kill is op 28 januari via Massacre Records verschenen. De band werd ergens in 1999 opgericht en ‘Architects Of Perfection’ is inmiddels het vierde album van dit Duitse gezelschap.

Het album gaat van start met het stevige “Welcome To Forever”, waarbij de band ons felle riffs en prima grunts weet voor te schotelen. Ook het volgende “My Bitterness“ bevat dezelfde ingrediënten, na een rustig intro gaat het er opnieuw stevig aan toe waarbij er zelfs gebruik wordt gemaakt van onderliggende keyboardpartijen. Tijdens het derde nummer “False Absolution” weet de band het tempo erin te houden en variëren de zangpartijen van stevige grunts tot prima pig squeels. Ook het volgende “Perfection”mag er zijn waarbij de band snelle riffs weet af te wisselen met melodieus gitaarwerk. “Awaken” is vervolgens een wat tragere track, waarbij de riffs behoorlijk heavy klinken en tijdens het volgende “My Poison” gooit de band het vervolgens over een heel andere boeg. “Scum Belongs To Scum” is een snelle song, voorzien van krachtig drumwerk en prima zang. Het voorlaatste “Wandering Stars” is een instrumentaal intermezzo waarop het brute “Buried To The Sea” het album op gepaste wijze weet af te sluiten.

De combinatie van zware death metal grunts, felle screams, snelle riffs waarbij de songs zo nu en dan wat worden aangevuld met de nodige elektronische klanken klinkt echter op geen enkel moment vernieuwend. Wat wel opvalt is het spelplezier van deze band en ook de productie klinkt prima waardoor de heren toch net boven de middenmoot uitsteken.

Tracklist:
01. Welcome To Forever
02. My Bitterness
03. False Absolution
04. Perfection
05. Awaken
06. My Poison
07. Day Of The Apocalypse
08. Scum Belongs To Scum
09. Wandering Stars
10. Buried To The Sea

Line-up:
Loc Tran - Guitar
Marco Andree - Guitar
Matthias Machenheimer - Bass
Lars Tekolf - Vocals
Florian Dürr - Drums