Pavillon Rouge Solmeth Pervitine


Post Apocalyptic Music

Website :

Pavillon Rouge

Pavillon Rouge is een Franse industrial band die black metal mixt met house, dance en new wave. De band werd in 2007 opgericht en ergens in 2011 is het debuutalbum ‘Solmeth Pervitine’ verschenen. Verder is er eigenlijk niet veel bekend over de band en van de bijgeleverde infosheet word ik ook niet veel wijzer, dus snel over naar de muziek.

Het album gaat van start met een uptempo dance beat, de riffs zijn wat mager en alleen als we naar de zangpartijen luisteren, lijkt het er op dat we met een metal band van doen hebben. Ook tijdens het volgende “Sept Siècles Et Le Feu” ligt de house beat er veel te dik bovenop en zijn de black metal invloeden ver te zoeken. Deze zijn dan wel weer wat meer aanwezig bij “Exubérance/Exaltation”, maar dit geld slechts voor de zangpartijen. Ook “Evangile Du Serpent” herbergt enige black metal invloeden, maar het zijn naar mijn idee toch wel de dance beats die de overhand hebben. Wat mij verder ook nogal tegenstaat, zijn de zangpartijen die voornamelijk in het Frans zijn gezongen. Naast de tien eigen nummers op het album heeft de band tevens een cover van Cinema Strange opgenomen in de vorm van het nummer “Sadist Sagitarius”. Ook de rest van de nummers zijn voorzien van extravagant drumwerk, krijsende zangpartijen en een uptempo dance beat.

Wat mij betreft is dit album net wat te elektronisch. Verder liggen de nummers niet echt lekker in het gehoor, maar er zullen ongetwijfeld fans die het geluid wel weten te waarderen. Fans van het hardere, echte werk kunnen deze echter gewoon overslaan.


Tracklist:
01. Solmeth Ascension
02. Sept Siècles Et Le Feu
03. Exubérance/Exaltation
04. Evangile Du Serpent
05. Le Cercle Du Silence
06. Les Membranes Vertes De L'espace
07. Sadist Sagitarius (Cinema Strange cover)
08. Des Cimes, Des Abîmes
09. Le Grand Tout S'effondre
10. Avesta, Le Vent Effacera Tout
11. Jad XTC

Line-up:
YVH - Guitars, Vocals
E.Shulgin - Bass
Mervyn Sz. - Guitars, Programming
Kra Cillag - Vocals